Εργατικο δυστυχημα στην Καβαλα

Εργαζόμενος σε λατομείο έχασε τη ζωή του

Ένας ακόμη νεκρός από εργατικό δυστύχημα σε λατομείο του Δήμου Νέστου την Τρίτη 7 Μαρτίου. Όλα συνέβησαν σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο εργαζόμενος έπεσε με το μηχάνημα το οποίο χειριζόταν σε γκρεμό 150 μέτρων με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Τη βαθιά τους θλίψη εκφράζουν τα μέλη του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, τονίζοντας σε ανακοίνωσή τους πως «μας κάνει να νιώθουμε οργή ότι παρά τις προειδοποιήσεις και τις επισημάνσεις μας χρόνια τώρα, συνεχίζει και αυξάνει ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων, ειδικά στα λατομεία της περιοχής. Συνυπεύθυνοι μαζί με τους εργοδότες που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου είναι οι κυβερνήσεις, το Υπουργείο Εργασίας. Εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι οι νεκροί και σακατεμένοι συνάδελφοί μας, δεν το έπαθαν ούτε από την κακιά στιγμή, ούτε από απροσεξία».

«Όσο -με την οποιαδήποτε πρόφαση- συνεχίζεται η εντατικοποίηση της δουλειάς, όσο συνεχίζεται το καθεστώς όπου οι έλεγχοι είναι από ελλιπείς ως και ανύπαρκτοι, όσο τα μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλειά μας μπαίνουν στο ζύγι κόστους-οφέλους, τόσο θα συνεχίσουμε να μετράμε θύματα. Οι χαμένες ζωές μας θα συνεχίσουν να είναι τα τραγικά αποτελέσματα του συνεχούς και ανελέητου κυνηγιού του κέρδους» τονίζουν τα μέλη του Σωματείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.