Εργασιακη συμβουλευτικη σε γυναικες προσφερει το Συμβουλευτικο Κεντρο Κομοτηνης του ΚΕΘΙ

Αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των γυναικών και στην ενίσχυση της αυτενέργειά τους

Η προαγωγή της ισότητας των φύλων και η καταπολέμηση των διακρίσεων και της βίας εις βάρος των γυναικών αποτελούν τους κύριους άξονες δράσης και λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Κομοτηνής, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Μέσα από δράσεις ενημέρωσης και δικτύωσης το Κέντρο στοχεύει στην μεταβολή των αντιλήψεων και των στάσεων που υπονομεύουν την ουσιαστική ισότητα των φύλων και επιτρέπουν την διαιώνιση των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών.

Παράλληλα, μέσα από τις υπηρεσίες συμβουλευτικής με την οπτική του φύλου που παρέχει, στοχεύει στην άμεση στήριξη των ίδιων των γυναικών, ούτως ώστε να μπορέσουν να σταματήσουν να ανέχονται τις διακρίσεις και τη βία εναντίον τους.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η υπηρεσία εργασιακής συμβουλευτικής με την οπτική του φύλου, η οποία παρέχεται από τα στελέχη του κέντρου και στοχεύει στην ένταξη και επανένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας, η οποία με τη σειρά της συμβάλει στην ισότιμη ένταξη των γυναικών στην κοινωνία και το συλλογικό γίγνεσθαι καθώς και στην προσωπική τους ανεξαρτησία.

Η παραπάνω παρεχόμενη υπηρεσία απευθύνεται σε όλες τις ενήλικες γυναίκες που επιθυμούν να εργαστούν και χρειάζονται στήριξη σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, προσδιορισμού επαγγελματικών στόχων και αποτελεσματικής διεκδίκησης εργασίας. Αποσκοπεί στην ενδυνάμωση τους και στην ενίσχυση της αυτενέργειά τους, έτσι ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν υπό καλύτερους όρους την κατάκτηση των εργασιακών και επαγγελματικών τους στόχων.

Το δίκτυο της Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής του ΚΕΘΙ εντάσσεται στις δομές του Δικτύου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ.) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2014-2020.

Το Δίκτυο της Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ. αποτελείται από:

• Την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, που προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας (σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες τον χρόνο).

• Τα σαράντα τρία Συμβουλευτικά Κέντρα.

• Τους δεκαεπτά ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους των Δήμων και τους δύο ξενώνες φιλοξενίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Info

Για πληροφορίες ή προγραμματισμό ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής

Διεύθυνση: Κων/νου Παλαιολόγου (επί της Δημοτικής Αγοράς Νο8)

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 8 πμ – 4 μμ

Τηλέφωνο: 25310 33290

E-mail: [email protected]

Links: www.kethi.gr, www.womensos.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.