Ερχονται τα κινητα συνεργεια εμβολιασμου και στη Ροδοπη

Συνεργασία με Δημάρχους της Ροδόπης είχε ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, με στόχο την ενίσχυση της εμβολιαστικής εκστρατείας

Το Κέντρο Υγείας Κομοτηνής και το Κέντρο Υγείας Ιάσμου επισκέφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Ιουλίου ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, συνοδευόμενος από την διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) όπου συναντήθηκε τόσο με υγειονομικούς, όσο και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να συζητήσουν για την πορεία των εμβολιασμών, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους αυτοί θα ενισχυθούν στην περιοχή μας.

Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι και τα κινητά συνεργεία εμβολιασμού, τα οποία θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους και στην περιοχή μας το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, σε συνεργασία με τους τοπικούς Δημάρχους.

Έτοιμοι να κινηθούν σε συνεργασία με τους Δήμους

Ο κ. Θεμιστοκλέους στο ΚΥ Κομοτηνής συναντήθηκε με στελέχη των εμβολιαστικών κέντρων τόσο της Ροδόπης όσο και άλλων περιφερειακών ενοτήτων, απευθύνοντας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους υγειονομικούς και όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, «που έχουν επιτύχει και εδώ, και σε όλη τη χώρα, να έχουμε χιλιάδες εμβολιασμούς, και να έχουν επιτύχει όλοι να φεύγουν με ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο και να ανταποδίδουν αυτή την ποιότητα υπηρεσιών».

Ευχαρίστησε όμως και τους Δημάρχους, τονίζοντας πως ξεκινούν μια νέα φάση της εμβολιαστικής εκστρατείας, στην οποία χρειάζονται την βοήθεια των τοπικών παραγόντων, ώστε να πείσουν τους περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν.

«Επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, ώστε να πάμε με συνεργεία σε απομακρυσμένες περιοχές» σημείωσε, αλλά και με συντονισμένες δράσεις, στις οποίες θα βοηθήσουν οι δημοτικές αρχές, να αυξήσουν τον εμβολιασμό.

Τα πρώτα αποτελέσματα από την πρωτοβουλία αυτή στην Κρήτη, σημείωσε, είναι πολύ ενθαρρυντικά, μιας και το συνεργείο του Υπουργείο που πήγε να εμβολιάσει σε απομακρυσμένο οικισμό, χρειάστηκε τις διπλάσιες δόσεις. Αυτό είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, και ευελπιστούμε πως θα συμβεί σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Τα ποσοστά στη Ροδόπη, σημείωσε, είναι κάπως χαμηλότερα από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα, άλλα περισσότερη σημασία έχει αυτή τη στιγμή να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας. «Τα εμβόλια είναι ασφαλή, τα εμβόλια είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιστρέψουμε σε κάποια κανονικότητα» τόνισε ο ίδιος.

Πρόθυμοι για συνεργασία οι Δήμαρχοι

Το πραγματικό ενδιαφέρον της πολιτείας για τη Ροδόπη, που υστερεί εμβολιαστικά, εξήρε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, σημειώνοντας πως είχαν μια άψογη συνεργασία με τον κ. Θεμιστοκλέους, ενώ είχαν και άριστη συνεργασία με την 4η ΥΠΕ.

Πρότειναν δε στον κ. Θεμιστοκλέους να εισηγηθεί προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας να πάρει εκείνα τα μέτρα και τις αποφάσεις που θα βοηθήσουν την αυτοδιοίκηση να διευκολύνει το έργο των υγειονομικών για να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Συγκεκριμένα πρότεινε ο Δήμος να διαθέσει οχήματα και προσωπικό, για να συνδράμουν στον εμβολιασμό σε απομακρυσμένους οικισμούς του. Ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών, σημείωσε, βρίσκεται στο 21% για αυτό και θα κάνουν καμπάνια σε συνεργασία με την ΥΠΕ για να το αυξήσουν.

Οι Δήμαρχοι και οι δήμοι θα προσπαθήσουν να εντάξουν όσο το δυνατό περισσότερους κατοίκους στον εμβολιασμό, τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, και ελπίζουν πως, με την υποστήριξη και του Υπουργείου Υγείας, θα μπορέσουν να έχουν αποτελέσματα άμεσα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.