Ερχονται καρουζελ, τραινακι και αυτοκινουμενα αλογακια στην πλατεια

Οι τιμές εκκίνησης της δημοπρασίας για την παραχώρηση των χώρων

Οι γιορτές πλησιάζουν και τα ψυχαγωγικά παιχνίδια, όπως το καρουζέλ, το τραινάκι και τα αυτοκινούμενα αλογάκια, δεν μπορούν να απουσιάζουν από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Όπως είχαμε γνωστοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα, η παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων επί της πλατείας για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων ψυχαγωγικού χαρακτήρα, θα γίνεται στο εξής με ανοιχτές δημοπρασίες. Το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση ενέκρινε τις θέσεις και τις διαστάσεις των τριών διαθέσιμων για παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, ενώ η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση προχώρησε στην κατάρτιση των όρων της πρώτης για το σκοπό αυτό δημοπρασίας.   
 
Θυμίζουμε ότι στην μελέτη, που υιοθετήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, περιγράφονται οι εξής τρεις υπό παραχώρηση κοινόχρηστοι χώροι: Ο χώρος Α, διαστάσεων 11×20μ. και συνολικού εμβαδού 220 τ.μ., είναι αυτός που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας, προς την πλευρά της Alpha Bank και των καφετεριών. Ο χώρος Β, διαστάσεων 9×17 και συνολικού εμβαδού 153 τ.μ., βρίσκεται στο πάνω μέρος της πλατείας, δίπλα από το ΚΕΠ του δήμου Κομοτηνής. Ο χώρος Γ, ο μικρότερος σε εμβαδό με έκταση μόλις 12,5 τ.μ., βρίσκεται επίσης στο πάνω μέρος της πλατείας, παραπλεύρως της Τράπεζας της Ελλάδος.
 
Με βάση τη σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η τιμή εκκίνησης  για την εκμίσθωση του χώρου Α θα είναι 1.500 ευρώ και θα αφορά διάστημα παραχώρησης 2 μηνών. Για την παραχώρηση του χώρου Β, η τιμή από την οποία θα εκκινήσει η δημοπρασία είναι 1.100 ευρώ, επίσης για διάστημα δύο μηνών. Μετά το πέρας των συμβάσεων μίσθωσης για τους δύο συγκεκριμένους χώρους, ο δήμος θα προχωρά σε νέα διαγωνιστική διαδικασία. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους δύο, ο χώρος Γ, που έχει προορισμό να φιλοξενήσει αυτοκινητίδια με κερματοδέκτες, προβλέπεται να παραχωρηθεί για διάστημα ενός έτους, έναντι αντιτίμου συνολικού ύψους 500 ευρώ.   
 
Ο δήμαρχος Κομοτηνής και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Πετρίδης, επιβεβαίωσε ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τους ανωτέρω χώρους από τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνταν μέχρι τώρα στο χώρο της πλατείας, για να εκφράσει την προσδοκία του ότι με τη διαδικασία της δημοπρασίας, εφόσον εμφανιστούν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, μπορεί να προκύψει ένα καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα για τον δήμο.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας θα ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα, μαζί με τους όρους της συμμετοχής. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.