Ερχεται το πρωτο παρκο τσεπης στην Κομοτηνη

Θα δημιουργηθεί από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Βύρωνος

Σύντομα αναμένεται να δημιουργηθεί το πρώτο πάρκο τσέπης στην Κομοτηνή, στη γωνία Μακεδονίας και Βύρωνος, όπου βρισκόταν για πολλά χρόνια παιδική χαρά.

Με την αποξήλωση της, ο χώρος έχει μείνει ανενεργός για μεγάλο διάστημα, και τράβηξε την προσοχή του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής, που θα αναλάβει να το δημιουργήσει και να το διατηρήσει, με τη βοήθεια του Δήμου Κομοτηνής, που θα δώσει κατευθύνσεις για την ορθή διαμόρφωσή του.

Τα Πάρκα Τσέπης, παραδείγματα των οποίων υπάρχουν και στη γειτονική Αλεξανδρούπολη, είναι χώροι πρασίνου μικρής κλίμακας που σπάνια ξεπερνούν τα 600 τ.μ. και απευθύνονται στο κοινό της πόλης, αλλά κυρίως της γειτονιάς, λόγω του μεγέθους τους.

Μέσω αυτών δημιουργούνται νέοι δημόσιοι χώροι χωρίς την ανάγκη μεγάλης κλίμακας ανάπλασης, ενώ μπορούν να χρησιμεύσουν ως κεντρικά σημεία δραστηριότητας και ενδιαφέροντος στις αστικές περιοχές, παρέχοντας στους κατοίκους ένα χώρο πρασίνου, ένα μέρος αναψυχής και δραστηριοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Κομοτηνής και παλιότερα είχε απευθύνει κάλεσμα σε συλλόγους ή ομάδες πολιτών, ζητώντας να υιοθετήσουν ένα πάρκο της πόλης, και παρότι υπήρξε αρχικό ενδιαφέρον, τελικά δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία, αναμένεται να αναζωογονηθεί ο συγκεκριμένος χώρος, δίνοντας μια νότα πρασίνου στην περιοχή, προς τέρψη τόσο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής, αλλά και όλων των κατοίκων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.