Ερχεται η 1η Προσομοιωση Δημοτικου Συμβουλιου Κομοτηνης

Με συμμετοχή μαθητών Λυκείων της πόλης, ώστε να ανοίξει η διαδικασία στους νέους

Στις 27 Απριλίου ή τις 3 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η 1η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, που προετοιμάζει το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία και υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής.

Στην προσομοίωση θα επιδιώξουν να συμμετέχουν μαθητές από το 1ο, 2ο, 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής και το Μειονοτικό –Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής, με 50 συμμετέχοντες στην προσομοίωση και 40 παρατηρητές.

Σε αυτό το μοντέλο δημοτικού συμβουλίου, οι μαθητές θα αναλάβουν τους ρόλους δημοτικών συμβούλων, αντιδημάρχων και μελών των επιτροπών ενός εικονικού δήμου για να υλοποιήσουν μια συνεδρίαση ολομέλειας του δημοτικού Συμβουλίου.

Σκοπός μέσα από αυτή τη διαδικασία έρευνας, διαλόγου, αντιπαράθεσης και συνεργασίας είναι οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν και να εξοικειωθούν με τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο πλαίσιο των θεσμών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους της πόλης να συνδιαλλαγούν, να αλληλεπιδράσουν και μέσα από τους ρόλους τους οποίους ως συμμετέχοντες καλούνται να επωμιστούν, να γνωρίσουν ενδότερα τον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων των θεσμικών οργάνων των τοπικών κοινωνιών.

Η συμμετοχή του ΔΗΣΥΝ Κομοτηνής σε όλα τα στάδια υλοποίησης του σχεδίου θα συμβάλλει και στην επιτυχή διοργάνωση της, αλλά και στην εκπαίδευση των μελών του τόσο στον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και στην εξοικείωση τους με τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων τους.

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο ζητούν και δηλώσεις ενδιαφέροντος από νέους της πόλης, όπως τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής, ώστε να συγκροτηθεί μια οργανωτική επιτροπή τα μέλη της οποίας θα αναλάβουν αρμοδιότητες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της διοργάνωσης.

Βέβαια το ΔΗΣΥΝ Κομοτηνής δεν μπόρεσε να λάβει απόφαση επί του θέματος, μιας και δεν κατάφερε να συνεδριάσει λόγω έλλειψης απαρτίας, όμως αναμένεται να υπάρξει συμμετοχή από τα ενεργά μέλη του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.