Ερχεται επεκταση των Θαλασσιων Προστατευομενων Περιοχων

Κυβερνητική απόφαση για την επέκταση των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών από το 22% στο 30%, έως το 2030

Την ανάγκη προστασίας σημαντικών τόπων αναπαραγωγής των ψαριών τόνισε σε ευρεία τηλεδιάσκεψη με θέμα την «Επέκταση των Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών», ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις κοινοτικές δράσεις που προωθούνται από την κυβέρνηση για, την αντιμετώπιση της υπεραλίευση και της απώλειας βιοποικιλότητας, την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες και για την προστασία των ιχθυοαποθεμάτων.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς, ο καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας και Επιχειρησιακής Έρευνας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ και πρώην πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, κ. Παντελής Κάπρος, ο καθηγητής και πρόεδρος της Ειδικής Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, κ. Κωνσταντίνος Συνολάκης, η ερευνήτρια στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και στο Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, κα. Συλβαίν Γιακουμή, ο πρώην καθηγητής Πανεπιστημίου και νυν συνεργάτης της National Geographic Society, κ. Enric Sala και εκπρόσωποι από περιβαλλοντικούς οργανισμούς από Ελλάδα και εξωτερικό.

Η διαδικτυακή συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της κυβερνητικής απόφασης για την επέκταση των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών από το 22% στο 30%. Πρόκειται για το κοινοτικό σχέδιο «Μεσόγειος, μια υποδειγματική θάλασσα έως το 2030» που αφορά σε δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την προστασία των μεσογειακών οικοσυστημάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.