Ερχεται Δημοτικο Συμβουλιο Νεων στην Κομοτηνη

Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού θα δημιουργήσει στην πόλη ο Δήμος, μετά την «μετακίνηση» του Europe Direct στο ΔΠΘ

Στη δημιουργία Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ Θράκης Κίνητρο, αντικαθιστώντας και ουσιαστικά επεκτείνοντας τις δράσεις που πραγματοποιούσε το Europe Direct Κομοτηνής.

Αυτό, όπως είναι γνωστό, συγχρηματοδοτούνταν από το Δήμο Κομοτηνής, όμως με το πέρασμα της δομής του Europe Direct για όλη την Περιφέρεια στο ΔΠΘ, ο Δήμος Κομοτηνής θεωρεί πως δημιουργείται ένα κενό, το οποίο θα έρθει να καλύψει με την δημιουργία του Κέντρου Νεολαίας.

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την μετακίνηση των πόρων για το Europe Direct στο Κέντρο, το οποίο αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά το επόμενο διάστημα.

Έτσι θα δημιουργηθεί ένα γραφείο νέων του Δήμου, στο οποίο θα απευθύνονται όλοι οι νέοι της περιοχής, και θα αποτελεί τον σύνδεσμο με τον Δήμο αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μέσα από αυτή τη δομή, σημείωσε ο κ. Γκαράνης, θα ανοίξουν τις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου προς τους νέους, και θα δημιουργήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων.

«Προχωράμε ένα βήμα παραπάνω, ανοίγουμε το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο στους νέους που καλό θα ήταν να συμβάλλουν και αυτοί και να γνωρίζουν τι γίνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.