Ερχεται αυριο Κινητη Μοναδα του ΕΟΔΥ για δειγματοληψιες στο Αγροτικο Ιατρειο Ασωματων

Επιβεβαίωσε την ύπαρξη 2 κρουσμάτων κορωνοϊού στον Δήμο Ιάσμου ο Ο. Μουμίν

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στον Ίασμο, ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν, ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό Αγιάσματος του Δήμου Ιάσμου. Πρόκειται για μια 36χρονη μητέρα και τον 8χρονο γιό της.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιάσμου, ο πατέρας και το έταιρο παιδί της οικογένεια βρέθηκαν αρνητικοί σε έλεγχο που τους υπεβλήθησαν. Παράλληλα ιχνηλατούνται επαφές των τελευταίων και συνεχίζεται η λήψη δειγμάτων από το στενό οικογενειακό περιβάλλον των νοσούντων.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μουμίν διαβεβαίωσε ότι το ανήλικο παιδί που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό απουσίαζε από το σχολείο από την επαναλειτουργία τους και γι’ αυτό δεν έγκειται λόγος ανησυχίας για περαιτέρω ελέγχους στις εκπαιδευτικές δομές.

Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ 

Σε συντονισμό και διαρκή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ, την Γενική Διεύθυνση της ΠΑΜΘ, όπως και την διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής βρίσκεται η δημοτική αρχή Ιάσμου ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια Υγεία. Ο δήμαρχος Ιάσμου τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και συνέστησε σε όλους τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση, ακολουθώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Μουμίν: «Ζήτησα από την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ να πραγματοποιηθούν επιτόπιοι έλεγχοι στον Δήμο μας. Αύριο Τετάρτη 17 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί με 5 το απόγευμα κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Αγροτικό Ιατρείο Ασωμάτων και θα προβεί σε λήψη δειγμάτων».

Και συνέχισε: «Καλώ οπωσδήποτε όλους τους κατοίκους του οικισμού Αγιάσματος, τους κατοίκους των Ομορωνοικισμών της πρώην Κοινότητας Ασωμάτων, αλλά και σε όποιον άλλον δημότη Ιάσμου επιθυμέι, να προσέλθουν στον Ασώματο στο Αγροτικό Ιατρείο και να υποβληθούν σε έλεγχο για Covid 19».

Δείτε αναλυτικότερα τις δηλώσεις του Δημάρχου Ιάσμου:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.