«Ερανος της Αγαπης» απο τη Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Θα διαρκέσει από την Πέμπτη 7 έως την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

Από την Πέμπτη 7 έως και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος ο καθιερωμένος Έρανος της Αγάπης από τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής ενόψει των Χριστουγέννων.

Με εγκύκλιό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, αναγνωρίζει πως «κάθε προσφορά σας είναι από το υστέρημά σας, αφού τα εισοδήματα όλων συνεχώς ελαττώνονται». Όμως προτρέπει όλους να συμμετέχουν όπως και όσο μπορούν, αφού «αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι το προσφερόμενο να προέρχεται από το περίσσευμα της καρδιάς μας».

Ακολουθεί αναλυτικά η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής:

«Αδελφοί μου αγαπητοί,

Προσεγγίζοντες τις Εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου της Επιφανείας του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, προετοιμαζόμαστε να πορευθούμε και να προσκυνήσουμε με την κατάλληλα ευπρεπισμένη ψυχή μας τον σαρκωθέντα Υιό και Λόγο του Θεού.

Η Αγία μας Εκκλησία, δια των λόγων του Αποστόλου Παύλου «Μη λησμονείτε την αγαθοεργίαν και το καθήκον σας να κάμνετε και τους άλλους μετόχους των αγαθών που σας δίδει ο Θεός, διότι με αυτές τις προσφορές και τις θυσίες ευχαριστείται ο Θεός», μας καλεί να εκδηλώσουμε εμπράκτως την αγάπη  και το ενδιαφέρον μας προς τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Μας υπενθυμίζει το ιερό χρέος της ευποιΐας. «Επείνασα και εδώκατέμοιφαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με, εν φυλακή ή ασθενής και ήλθετε προς με». Ο Κύριός μας είναι ο ελάχιστος αδελφός μας, ο εμπερίστατος, που στερείται πολλές φορές και τα αναγκαία αγαθά για μια αξιοπρεπή ζωή και η προσφορά της αγάπης μας αποτελεί την ασφαλεστάτη οδό της σωτηρίας μας.

Η Ιερά Μητρόπολη, εφαρμόζοντας την εντολή του Θεού, καταβάλλει αδιάκοπα κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να συμπαρασταθεί στον εμπερίστατο συνάνθρωπό μας και να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί με την δική σας πάντοτε αποκλειστική υλική και ηθική συμπαράσταση. Διακριτικά συνεχίζει την παράδοση της εκκλησιαστικής ευποιΐας. Με την χάρη του Θεού και με την δική σας σημαντική φιλάνθρωπη διάθεση δια του Γενικού, αλλά και των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων, προσφέρει συντονισμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους βοήθεια και ενισχύει δοκιμαζομένους συνανθρώπους μας εξυπηρετώντας τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τους.

Επιγραμματικά αναφέρουμε προς ενημέρωσή σας την χορήγηση βοηθημάτων, τακτικών και εκτάκτων, σε φοιτητές. Την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, για μαθητές της Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως. Την καθημερινή σίτιση συνανθρώπων μας μέσω της «Τραπέζης Αγάπης». Την λειτουργία των δύο Βρεφονηπιακών Σταθμών, δια των οποίων εξυπηρετούνται οι ανάγκες της εργαζόμενης μητέρας. Την διανομή ποσοτήτων τροφίμων σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς.

Συνεχίζοντας και εφέτος την ωραία παράδοση της ευποιΐας, απευθύνουμε προσκλητήριο αγάπης προς όλους και πραγματοποιούμε και φέτος τον «Έρανο της Αγάπης», από Πέμπτη 7 έως και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, παρακαλώντας τον καθένα ξεχωριστά να συμμετέχει στην φιλάνθρωπη αυτή δραστηριότητα «καθώς προαιρείται, μη εκ λύπης ή εξ ανάγκης, ιλαρόν γαρ δότην αγαπά ο Θεός» (Β  Κορ. θ , 7). Γνωρίζουμε ότι κάθε προσφορά σας είναι από το υστέρημά σας, αφού τα εισοδήματα όλων συνεχώς ελαττώνονται. Όμως, αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι το προσφερόμενο να προέρχεται από το περίσσευμα της καρδιάς μας.

Εκ των προτέρων ευχαριστούμε από καρδιάς όλους για την ανταπόκριση και ιδιαιτέρως τις κυρίες και του κυρίους που θα πλαισιώσουν τα συνεργεία, που με πολύ αγάπη και κόπο θα επισκεφθούν τα καταστήματα και τις οικίες των Ενοριών, για να συγκεντρώσουν το προϊόν της αγάπης σας. Ο Κύριος να στηρίζει και να ευλογεί τα έργα και τον αγώνα όλων σας.

Με αυτό τον τρόπο της θυσιαστικής προσφοράς και της αλληλεγγύης θα εορτάσουμε την Γέννηση του Χριστού, την Εορτή της Αγάπης, όπως την αποκαλούν οι Πατέρες της Εκκλησίας, προσφέροντάς Του, μαζί με τις ικεσίες μας για την επικράτηση της ειρήνης και της αγάπης στον κόσμο, τα δώρα της δικής μας αγάπης.

Εύχομαι σε όλους κάθε από Θεού ευλογία στη ζωή σας. Καλό υπόλοιπο της Τεσσαρακοστής. Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Με εγκάρδιες και ολόθερμες ευχές και ευχαριστίες

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.