Ερανος αγαπης απο την Ιερα Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου

Στο εορταστικό πλαίσιο ενόψει των Χριστουγέννων, η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής κοινοποίησε εγκύκλιο με την οποία ανακοινώνει τον καθιερωμένο έρανο αγάπης που θα πραγματοποιηθεί και φέτος. Ο έρανος αγάπης θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου τόσο στα περίχωρα όσο και στην πόλη της Κομοτηνής και τα έσοδα από τις εισφορές των ενοριτών θα διατεθούν για την κάλυψη ιδρυμάτων, συσσιτίων και οικονομικά ασθενών.

Αναλυτικά η Μητρόπολη αναφέρει σε σχετική της εγκύκλιο: 

«Αδελφοί μου αγαπητοί,

Προσεγγίζουμε σε λίγες ημέρες τον εορτασμό της εορτής των εορτών και προετοιμαζόμαστε να πορευθούμε προς το Θείο Βρέφος και να Το προσκυνήσουμε στην πενιχρή φάτνη της ταπείνωσης και της κενωτικής αγάπης Του για τον άνθρωπο.

Ποιός, λοιπόν, μπορεί να παραμείνει ασυγκίνητος, ψυχρός και απαθής μπροστά σε αυτό το μεγαλείο της αγάπης που μας φανέρωσε ο Κύριος με την έλευσή Του στον κόσμο; Γι᾽ αυτό τα Χριστούγεννα, περισσότερο από κάθε άλλη εορτή, μας υποδεικνύουν ποιό είναι και το δικό μας χρέος απέναντι στον πλησίον μας. Οι αληθινοί μαθητές του ενανθρωπήσαντος Σωτήρος, που απολαμβάνουν διαρκώς τα δώρα της αγάπης Του, δεν νοείται να λησμονούν τους πάσχοντες και ενδεείς αδελφούς τους.

Οι Χριστιανοί είμαστε τέκνα της Εκκλησίας, μέλη του σώματος του Χριστού. Επομένως πρέπει να εκδηλώνουμε έμπρακτα την αγάπη μας προς τους άλλους. Λέει χαρακτηριστικά, και πάλι, ο απόστολος Παύλος: «Ας φροντίζουμε ο ένας τον άλλο παροτρύνοντάς τον στην αγάπη και στα καλά έργα» (Εβρ. 10,24). Αυτό σημαίνει να νοιαζόμαστε ο ένας τον άλλο και όταν αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες των αδελφών μας να σπεύδουμε για να τους βοηθήσουμε και να τους ανακουφίσουμε.

Τα έργα της αγάπης υπηρετεί και ο Έρανος της Αγάπης, που διενεργεί κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολή μας. Πάντοτε, ιδιαίτερα όμως σήμερα που η χώρα μας μαστίζεται από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, πρέπει όλοι μας να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Είναι καθήκον μας, όσο μπορούμε, να επουλώνουμε πληγές και να δίνουμε χαρά σε όλους.

Για τον λόγο αυτό ο καθιερωμένος Έρανος της αγάπης θα πραγματοποιηθεί και φέτος στα περίχωρα την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου και στην πόλη την Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου, αντιστοίχως. Θα σας επισκεφθούν στο σπίτι ή στην εργασία σας εθελόντριες των ενοριών μας, ζητώντας τη συνδρομή σας για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας. Σας παρακαλούμε να ανοίξετε τις πόρτες των σπιτιών σας και της καρδιάς σας προσφέροντας ό,τι θέλετε, όποιο ποσό κρίνετε, αρκεί αυτό που δίνετε, να το προσφέρετε με ευχαρίστηση.

Με το ποσό που θα συγκεντρώσουμε, θα καλύψουμε τις ανάγκες των ιδρυμάτων μας, των συσσιτίων των ενοριών μας, των απόρων και πολύτεκνων οικογενειών, των ασθενών που δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους, των φοιτητών μας που χρειάζονται ένα χρηματικό βοήθημα για να συνεχίσουν τις σπουδές τους και πολλές άλλες.

Εύχομαι ο Κύριος Ιησούς, που από αγάπη ενανθρώπησε για να σώσει τον άνθρωπο και να χαρίσει την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο, να σας αγιάζει και να σας αξιώσει να γιορτάσετε τη Γέννησή Του αληθινά χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Με εγκάρδιες και ολόθερμες ευχές και ευχαριστίες
ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.