Ερανος Αγαπης απο τη Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Μητροπολίτης Παντελεήμων: «Απευθύνουμε προσκλητήριο αγάπης προς όλους»

Έρανο αγάπης διεξάγει ενόψει Χριστουγέννων η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Σε εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων απευθύνει προσκλητήριο συμμετοχής καλώντας όλους μας «να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε από την καρδιά μας». Όπως εξηγεί ο Σεβασμιώτατος «με τις εισφορές όλων μας και χωρίς κανένα άλλο πόρο ή μέσο η Ιερά Μητρόπολη δια των Ενοριακών, αλλά και του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, προσφέρει συντονισμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους βοήθεια και ενισχύει δοκιμαζομένους συνανθρώπους μας, εξυπηρετώντας τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τους».

Αναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

«Αδελφοί μου αγαπητοί,

 Προσεγγίζουμε σε λίγες ημέρες τις Εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου της Επιφανείας του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και προετοιμαζόμαστε να πορευθούμε και να προσκυνήσουμε με την κατάλληλα ευπρεπισμένη ψυχή μας τον σαρκωθέντα Υιό και Λόγο του Θεού, ώστε να απολαύσουμε τα δώρα της κενωτικής αγάπης Του για τον άνθρωπο.

Ο Κύριός μας αποτελεί την μόνη ασφαλή οδό για τη σωτηρία μας. Μας απεκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουμε να Τον συναντήσουμε και μας υπενθυμίζει: «επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με, εν φυλακή ή ασθενής και ήλθετε προς με». Ο Χριστός, είναι ο ελάχιστος αδελφός μας, ο εμπερίστατος, που στερείται πολλές φορές και τα αναγκαία αγαθά για μια αξιοπρεπή ζωή. Σ’ αυτόν τον δοκιμαζόμενο αδελφό μας δείχνουμε εμπράκτως την φιλόθεο διάθεσή μας και την ανιδιοτελή φιλανθρωπία μας, προσφέροντας από το περίσσευμα της καρδίας μας, διότι όπως τονίζει ο Απόστολος Παύλος «έκαστος καθώς προαιρείται, μη εκ λύπης ή εξ ανάγκης, ιλαρόν γαρ δότην αγαπά ο Θεός» (Β  Κορ. θ , 7).

Η Ιερά Μητρόπολη, εφαρμόζοντας την εντολή του Θεού, καταβάλλει αδιάκοπα κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να συμπαρασταθεί στον εμπερίστατο συνάνθρωπό μας και να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί με την δική σας πάντοτε αποκλειστική υλική και ηθική συμπαράσταση.

Με τις εισφορές όλων μας και χωρίς κανένα άλλο πόρο ή μέσο η Ιερά Μητρόπολη δια των Ενοριακών, αλλά και του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, προσφέρει συντονισμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους βοήθεια και ενισχύει δοκιμαζομένους συνανθρώπους μας, εξυπηρετώντας τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τους.

Συνεχίζοντας, λοιπόν, την ωραία παράδοση της ευποιΐας, απευθύνουμε προσκλητήριο αγάπης προς όλους και πραγματοποιούμε και φέτος τον «Έρανο της Αγάπης», έως και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, παρακαλώντας για την καλοπροαίρετη συμμετοχή σας στην φιλάνθρωπη αυτή δραστηριότητα. Γνωρίζουμε ότι κάθε προσφορά σας είναι από το υστέρημα και όχι από το περίσσευμά σας, αφού τα εισοδήματα όλων συνεχώς ελαττώνονται. Όμως αυτό που έχει περισσότερη αξία είναι το να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε από την καρδιά μας. Με αυτό τον τρόπο της θυσιαστικής προσφοράς και της αλληλεγγύης θα εορτάσουμε την Γέννηση του Χριστού, την Εορτή της Αγάπης, όπως την αποκαλούν οι Πατέρες της Εκκλησίας, προσφέροντάς Του ως αντίδωρο τα έργα της δικής μας αγάπης.

Εκ των προτέρων ευχαριστούμε όλους για την ανταπόκριση και ιδιαιτέρως τις κυρίες και του κυρίους που θα πλαισιώσουν τα συνεργεία, που με πολύ αγάπη και κόπο θα επισκεφθούν τα καταστήματα και τις οικίες των Ενοριών, για να συγκεντρώσουν το προϊόν της αγάπης σας. Ο Κύριος να στηρίζει και να ευλογεί τα έργα και τον αγώνα όλων σας.

Εύχομαι σε όλους καλό υπόλοιπο της Τεσσαρακοστής, καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και κάθε από Θεού ευλογία στη ζωή σας.

Με εγκάρδιες και ολόθερμες ευχές και ευχαριστίες

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.