Επιτυχημενοι οι ιστορικοι περιπατοι απο σχολεια στην Κομοτηνη

Το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου γνώρισε μνημεία και την πολυπολιτισμικότητα της Κομοτηνής

Αναμένεται να γίνει συνήθεια για τα σχολεία που επισκέπτονται την πόλη

Έναν ιστορικό περίπατο στην πόλη της Κομοτηνής, στο πλαίσιο της σχολικής του εκδρομής σε αυτή, πραγματοποίησε το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου το απόγευμα της Πέμπτης 5 Μαΐου, γνωρίζοντας σημαντικά σημεία της πόλης.

Οι ιστορικοί περίπατοι αυτοί δημιουργήθηκαν από το Δήμο Κομοτηνής, με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Πέτρο Ζωγράφου να σημειώνει πως έχουν δημιουργήσει αυτούς τους περιπάτους, ώστε να ενισχύσουν τον μαθητικό τουρισμό και να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στην πόλη της Κομοτηνής.

Ο περίπατος ξεκίνησε από την Τσανάκλειο, με τους μαθητές να κατευθύνονται στη συνέχεια στο Βυζαντινό Φρούριο και να συνεχίζουν στην Παναγία, το Ιμαρέτ, το Εσκί τζαμί το Γενί τζαμί, και κατέληξαν στο Ηρώο της πόλης, ακολουθώντας μια ιστορική διαδρομή και περίπατο, μέσα από τον οποίο έμαθαν για αυτή.

Οι περίπατοι έχουν ξεκινήσει με σχολεία της Κομοτηνής, με το Ιεροσπουδαστήριο να είναι το πρώτο που τον έκανε και να ακολουθεί το Λύκειο του Βόλου, το πρώτο σχολείο εκτός πόλης που τον έχει ακολουθήσει.

«Είναι κάτι που έχουμε δρομολογήσει να γίνεται από εδώ και πέρα συχνά» σημείωσε, θεωρώντας σημαντικό να γνωρίζουν οι μαθητές κάποια ιστορικά σημεία της πόλης. «Από τη στιγμή που θέλουμε να δημιουργήσουμε μια τουριστική ταυτότητα γύρω από την πολυπολιτισμικότητα, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε και το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο στην πόλη, και τα σχόλια μέχρι τώρα είναι πολύ θετικά»  σημείωσε, ενώ θεωρεί πως είναι σημαντικό και οι πολίτες να βλέπουν αυτούς τους περιπάτους, μέσα από τους οποίους δημιουργείται και κίνηση στο κέντρο της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.