Επιτυχημενες οι εκδηλωσεις του 48ου Φεστιβαλ ΚΝΕ – «Οδηγητη» στην Κομοτηνη

Με αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο και συναυλία των Balkanatolia το φεστιβάλ στην Παλιά Νομική

Μήνυμα ανατροπής, αισιοδοξίας και μαχητικότητας θέλησαν να δώσουν όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στην Κομοτηνή, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα μουσικό – αφηγηματικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, για τα 40 χρόνια από τον πρόωρο χαμό του, που ετοίμασαν ειδικά για το Φεστιβάλ, φοιτητές της Νομικής Σχολής της πόλης.

Τη σκυτάλη από τον «Τρίτο Παγκόσμιο», τον «Τσε», τον «Στρατιώτη» παρέλαβαν τα ποιήματα και οι στίχοι του Ν. Χικμέτ, του Ν. Καββαδία, του Λ. Παπαδόπουλου, τα τραγούδια για τους αγώνες των λαών ενάντια στη φτώχεια, τον ρατσισμό, την προσφυγιά, στη συναυλία των Balkanatolia, οι οποίοι έκαναν εκτελέσεις και διασκευές τραγουδώντας στα Ελληνικά, στα Τουρκικά, στα Αρμένικα, στα Αραβικά, ακόμη και τα Σέρβικα. Το Φεστιβάλ έκλεισε το πέρασμά του στην Κομοτηνή με λαϊκό γλέντι.

Παράλληλα, αρκετοί φοιτητές και άλλοι νέοι επισκέφθηκαν την έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», προμηθεύτηκαν τις εκδόσεις της, την Έκθεση του φεστιβάλ, το φοιτητικό και το μαθητικό στέκι, ενώ διοργανώθηκε τουρνουά σκάκι και λειτούργησε παιδότοπος. 

Κ. Ιωαννίδης: «Τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό»

Στην πολιτική συγκέντρωση του Φεστιβάλ μίλησε ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τον οποίο υποδέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι με το σύνθημα «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

«Σας καλούμε καθαρά, ειλικρινά: Ανεξάρτητα τι επιλογές κάνατε μέχρι χτες, αν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, τώρα ήρθε η ώρα να κάνετε την επιλογή που δεν είχατε ίσως καν σκεφτεί ή δεν είχατε αποφασίσει ακόμα: Να πάρετε τη θέση σας δίπλα στο ΚΚΕ στους αγώνες, στο κίνημα, στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα ακολουθήσουν» σημείωσε μεταξύ άλλων ο ομιλητής, σημειώνοντας πως «τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.