Επιτηδειοι χρησιμοποιουν τη ΔΕΥΑ Κομοτηνης για τις απατες τους

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά η Δημοτική Επιχείρηση

Αποδέκτης αναφορών από καταναλωτές έγινε το τελευταίο διάστημα η ΔΕΥΑ Κομοτηνής, σχετικά με την αποστολήμηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (sms) ή ακόμη και λήψης τηλεφωνικών κλήσεων, με τις οποίες καλούνται οι καταναλωτές σε πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, επ’απειλή επιβολής κυρώσεων εις βάρος τους.

Με αφορμή τη διακίνηση παρόμοιων μηνυμάτων, η ΔΕΥΑΚομοτηνής καλεί τους καταναλωτές της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κακόβουλες αυτές ενημερώσεις και πάντοτε να επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα του αποστολέα και της ιστοσελίδας ή του καλούντος, καθώς οι ανωτέρω ενέργειες αποτελούν απόπειρες εξαπάτησης και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών τους στοιχείων (phishing).

Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής, ξεκαθαρίζει πως «σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιεί τους ανωτέρω τρόπους για την επικοινωνία της με τους καταναλωτές», και συνιστά στους πολίτες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και, σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κακόβουλα μηνύματα ή κλήσεις, να μην απαντήσουν σε αυτά, να μην ακολουθήσουν τυχόν συνδέσμους ((Links), να μην δώσουν προσωπικούς κωδικούς (Username και Password) των τραπεζικών λογαριασμών τους ούτε και πιστωτικών τους καρτών.

Σε περίπτωση που δημότες έχουν ήδη χορηγήσει τα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών ή καρτών, θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με την τράπεζά τους και να προβαίνουν σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής όπου διαμένουν.

Η χρήση της επωνυμίας και των λογοτύπων της ΔΕΥΑ Κομοτηνής από τους αποστολείς τέτοιων κακόβουλων μηνυμάτων είναι παράνομη. Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής έχει ενημερώσει σχετικώς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.