Επιτελους δημοπρατηση για το Παρκο Κυκλοφοριακης Αγωγης

Ο Δήμος θα προσπαθήσει να βρει εκμισθωτή το επόμενο χρονικό διάστημα για τον εγκαταλελειμμένο χώρο

Ελπίδα πως θα λειτουργήσει ξανά το Πάρκο Κυκλοφορικής Αγωγής, το οποίο εδώ και μερικά χρόνια δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα σταδιακά να έχει αρχίσει να απαξιώνεται ως υποδομή, φέρνει η προκήρυξη, από πλευράς του Δήμου Κομοτηνής, διαγωνισμού για την παραχώρησή του.

Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο κυλικείο έχει παραχωρηθεί κατά καιρούς σε ιδιώτες, ώστε να λειτουργήσει, με τελευταία φορά το 2018, όταν είχε εκμισθωθεί για 5 χρόνια με μηνιαίο μίσθωμα 420 ευρώ, δηλαδή μέχρι τον Μάιο του 2023.

Η πανδημία όμως έκανε αδύνατη τη λειτουργία του, για αυτό και ο Δήμος έλυσε τη σύμβαση το Σεπτέμβριο του 2020 με τον τότε εκμισθωτή, και από τότε το Πάρκο έχει μείνει άδειο.

Η μη λειτουργία του όμως, τα τελευταία δύο χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα ο χώρος σταδιακά να αρχίσει να φθίνει, και ενώ από την πλευρά του Δήμου συνέχισαν να γίνονται οι καθαρισμοί χόρτων, οι δομές, όπως το θεατράκι αλλά και το κτίριο του κυλικείου, αφέθηκαν στο χρόνο, ενώ και το πάρκο παρέμεινε κλειστό.

Μόνη παρουσία ήταν αυτή των περίοικων, πολλοί από τους οποίους φαίνεται πως άδραξαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τον χώρο ως ένα άτυπο πάρκο σκύλων, λόγω του περιφραγμένου χώρου.

Μείωση του κόστους μίσθωσης

Αξίζει να σημειωθεί πως το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι συνολικής έκτασης 3,70 στρεμμάτων, ενώ η εκμίσθωση γίνεται μόνο για το χώρο του κυλικείου, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του πάρκου.

Ο εκμισθωτής θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα στον εξωτερικό διαμορφωμένο χώρο έμπροσθεν του Κυλικείου.

Αυτή τη φορά η τιμή εκκίνησης για το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στα 300 ευρώ, 100 ευρώ χαμηλότερα από το 2018, ενώ η παραχώρηση θα γίνει για 5 χρόνια.

Όσο για το ενδιαφέρον, παράγοντες της αγοράς μας έχουν αναφέρει πως έχουν υπάρξει επαγγελματίες που το προηγούμενο διάστημα εξέφρασαν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο κυλικείο, και περίμεναν την προκήρυξη του χώρου από το Δήμο Κομοτηνής.

Οι μεταβολές στο κόστος λειτουργίας όμως, και η οικονομική αβεβαιότητα που υπάρχει, μπορεί να δημιουργήσει επιφυλάξεις στους ενδιαφερόμενους, για ένα χώρο που είχε πάντα ζητήματα στην εκμίσθωσή του.

Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η προσέλευση των επαγγελματιών κατά τον διαγωνισμό, και κατά πόσο θα «χτυπήσουν» τον διαγωνισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.