Επιταφιοι υπο βροχη στην Κομοτηνη

Να ξεδιψάσουν από την χάρη του Θεού κάλεσε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων

Με μεγάλη συμμετοχή, παρά τη βροχερή βραδιά, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην Κομοτηνή η λιτάνευση των Επιταφίων, με εκατοντάδες Κομοτηναίους να συγκεντρώνονται στο Ηρώο της πόλης όπου κατέληξαν αρκετοί από τους επιταφίους της πόλης, παρόλο που οι πιο μακρινοί δεν κατάφεραν να παραστούν λόγω της κακοκαιρίας.

Ο καιρός όμως, παρά την περιστασιακή βροχή, έμεινε ανοιχτός για την λιτάνευση των επιταφίων από τον ναό Αγίου Γεωργίου, της Κοίμησης της Θεοτόκου, της του Θεού Σοφίας, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Τρύφωνος και του Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ηρώον της πόλης, παρουσία των Αρχών, λοιπών εκπροσώπων, Φορέων και Συλλόγων, στην οποία προέστη ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Στο μήνυμά του προς τους πιστούς ο Σεβασμιότατος στάθηκε στο μεγαλείο στο πάθος του Χριστού, η διάσταση της αγάπης Του συγκλονίζει όλους μας, και ιλλιγιά ο νους μας μπροστά στην ανεξικακία Του.

Ο κόσμος, τόνισε, διψά από αγάπη, διψά από φιλαδελφεία, διψά από την χάρη του Θεού, και οι άνθρωποι προσπαθούμε να χορτάσουμε από αλλού, από την επίκαιρη δόξα, τα χρήματα και τις βιωτικές μέριμνες.

Για αυτό παρακάλεσε όλους να γευτούν την χάρη και την αγάπη του Θεού, και να τη δώσουμε στους ανθρώπους μας, ζητώντας να αγαπήσουν την οικογένειά τους.

«Σήμερα επειδή διψάμε για αυτό υπάρχει αυτή η βία, μέσα στην οικογένεια, τα σχολεία, την κοινωνία μας, για αυτό υπάρχουν γυναικοκτονίες, για αυτό ο ένας θέλει να σκοτώσει τον άλλο», τόνισε.

Ευχήθηκε λοιπόν προσωπική ανάσταση, να αναστηθούμε και εμείς μαζί με τον Χριστό, και να γευτούμε τους καρπούς της Αναστάσεώς Του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.