Επιστροφη στο Παρκο της Αγιας Παρασκευης

Ζωντάνεψε, με τη βελτίωση του καιρού, το κεντρικό πάρκο της πόλης

Μπορεί ο χειμώνας να άργησε να μας αποχαιρετήσει φέτος, όμως τελικά έπρεπε να έρθει το Πάσχα για να αρχίσει να ανοίγει, και μαζί με την βελτίωσή του, η άνοιξη ήρθε και στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή.

Αποτέλεσμα ήταν ο χώρος, που η αλήθεια είναι πως το χειμώνα είναι κάπως απόμακρος, με την άνοδο της θερμοκρασίας να δει αρκετούς συμπολίτες μας να περνούν μερικά λεπτά ή ώρες δροσιάς σε αυτόν το πρωί, αλλά και μια στάση για αρκετούς το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το πάρκο αποτέλεσε προορισμό για πολλούς ανεξαρτήτως καιρούς, ως ένας από τους λίγους δυνατούς προορισμούς. Τους τελευταίους μήνες όμως, με την επιστροφή στην (όποια) κανονικότητα, έβλεπε λιγότερο κόσμο, μιας και δεν βοηθούσαν ούτε οι καιρικές συνθήκες.

Όμως όχι πια, μιας και ο καιρός καλυτέρεψε, τα σιντριβάνια επέστρεψαν (στο μεγαλύτερο βαθμό) στη λειτουργία τους, ενώ και οι καφετέριες, στις δύο άκρες του χώρου, ή έχουν ανοίξει ήδη, ή έχουν αρχίσει τις προετοιμασίες για να ανοίξουν δίνοντας δύο ακόμα χώρους δροσιάς στην Κομοτηνή στο επερχόμενο καλοκαίρι.

Τίποτα όμως δεν λέει, τουλάχιστον στους μικρότερους επισκέπτες του πάρκου, ότι ήρθε το καλοκαίρι, σαν το καρουζέλ, το τρενάκι και τα παιχνίδια που στήνονται κάθε χρόνο στο κέντρο του.

Για αυτό και το πρωί της Τετάρτης, ξεκίνησε να στήνεται στον συνηθισμένο του χώρο, και σύντομα θα φιλοξενήσει μικρούς αναβάτες, γεμίζοντας με φωνές χαράς τον αέρα, και με γονιούς τα πέριξ.

Την ίδια ώρα, τα παγκάκια του πάρκου φιλοξενούσαν παρέες, ή και μοναχικούς επισκέπτες, που, προτιμώντας τα πιο σκιερά μέρη, έκαναν ένα διάλειμμα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, στο πρωινό τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.