Επιστροφη στις δια ζωσης ορκωμοσιες για τη Νομικη Κομοτηνης

70 απόφοιτοι ορκίστηκαν την Πέμπτη παρουσία περιορισμένου αριθμού φίλων και συγγενών

Πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια, ξανά δια ζώσης ορκωμοσία στη Νομική Κομοτηνής την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, με 70 τελειόφοιτους να δίνουν τον νενομισμένο όρκο, και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο νομικό λειτούργημα.

Η προσέλευση στην αίθουσα έγινε τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα, με κάθε απόφοιτο να μπορεί να προσκαλέσει συγκεκριμένο αριθμό συγγενών και φίλων στην τελετή, ενώ φέτος η ορκωμοσία γίνεται σε δύο ημέρες, με άλλους τόσους φοιτητές να ορκίζονται σήμερα Παρασκευή.

Τον όρκο έδωσε η κ. Μαρία Κατσιώτη, με βαθμό 9,22 με τους νέους νομικούς να παραλαμβάνουν στη συνέχεια τα πτυχία τους από την Αντιπρύτανη κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και τον Κοσμήτορα της σχολής κ. Μιχαήλ Χρυσομάλλη.

Η κ. Μιχαλοπούλου μετέφερε το συγχαρητήριο μήνυμα του Πρύτανη του ΔΠΘ, τόσο προς τους μαθητές, που κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε μια δύσκολη περίοδο, αλλά και στις οικογένειές τους που τους στήριξαν.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσομάλλης συνεχάρη τους αποφοίτους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους στη Νομική επιστήμη.

«Αυτό που ονομάζουμε τελετή αποφοίτησης, είναι μια στιγμή μετάβασης, μια διαβατήρια λειτουργία με τους φοιτητές να γίνονται πλέον πολίτες εντεταλμένοι στην υπηρεσία του δικαίου και της δικαιοσύνης, ως λειτουργοί ή συλλειτουργοί της, προστατεύοντας τον αδύναμο από την εξουσία, επιδεικνύοντας σεβασμό στο κράτος δικαίου χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους» τόνισε ο Κοσμήτορας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.