«Επιστροφη» στην Ξυλαγανη για τους μαθητες του Λυκειου

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η λειτουργία λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Ξυλαγανής

Πλήρως στελεχωμένη και έτοιμη και υποδεχτεί παλαιούς και νέους μαθητές η νέα σχολική μονάδα σύμφωνα με την ΔΔΕ Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου

Την δυνατότητα να συνεχίσουν την φοίτησή τους στο Γυμνάσιο της Ξυλαγανής, θα έχουν από την νέα σχολική χρονιά οι μαθητές και μαθήτριες που ολοκληρώνουν την φοίτησή τους στο Γυμνάσιο, καθώς την Πέμπτη 9 Ιουνίου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία από τη νέα χρονιά θα λειτουργούν λυκειακές τάξεις στην σχολική μονάδα.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, ο οποίος μετά και την αναστολή λειτουργίας του Λυκείου Ξυλαγανής είχε αποφανθεί να διεκδικήσει την δημιουργία λυκειακών τάξεων στο γυμνάσιο της Ξυλαγανής, γεγονός που έλαβε την στήριξη των τοπικών φορέων, με πρώτη και κύρια την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης.

Της σχετικής απόφασης που ελήφθη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Νοέμβριο ακολούθησαν σειρά ενεργειών προς την διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας με την συμβολή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης, με αποτέλεσμα την προσάρτηση στο Γυμνάσιο της Ξυλαγανής και των Λυκειακών τάξεων.

Τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών

Η απόφαση αυτή χαιρετίστηκε τόσο από τον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο όσο και από την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου η οποία μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» έκανε λόγο για μια πολλαπλώς ωφέλιμη εξέλιξη, πρώτα και κύρια για τους μαθητές και τις μαθήτριες οι οποίες θα μπορέσουν να συνεχίσουν την φοίτησή τους στον τόπο τους, αποφεύγοντας όλη την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η μετακίνησή τους σε σχολικές μονάδες της Κομοτηνής και δευτερευόντως για τον οικισμό της Ξυλαγανής ο οποίος δεν θα υφίσταται το πλήγμα της έλλειψης μιας σχολικής δομής.

Τα οφέλη των ολιγομελών τμημάτων

«Γιατί όχι ακόμα και τα παιδιά που θα φοιτήσουν με τη νέα χρονιά στην Δευτέρα λυκείου να μην επιστρέψουν στον τόπο τους» διερωτήθηκε η ίδια, τονίζοντας τα οφέλη της φοίτησης σε σχολικές μονάδες που υπάρχει λιγότερη εισροή μαθητών. «Στο λυκειακό επίπεδο, έχουμε παιδιά που ήδη έχουν κοινωνικοποιηθεί και εμπλακεί σε άλλες δραστηριότητες, και ο μικρός αριθμός μαθητών στην τάξη είναι σημαντικός και κάνει την διαφορά, γιατί ο εκπαιδευτικός μπορεί να ασχοληθεί περισσότερο με τους μαθητές με τους οποίους έρχεται σε επαφή και πραγματικά θεωρώ ότι οι μαθητές θα πρέπει να παραμένουν σε τέτοια σχολεία». «Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί επίσης δεν υπολείπονται σε τίποτα από τους συναδέλφους που φοιτούν σε σχολεία της πόλης» συνέχισε για να τονίσει πως «νομίζω ότι το γεγονός αυτό θα γίνει κατανοητό τόσο από τους μαθητές όσο και τους γονείς τους».

Έτοιμη να υποδεχτεί τους μαθητές της

Η κ. Κοσμίδου εξήγησε πως το Γυμνάσιο Ξυλαγανής είναι έτοιμο να υποδεχτεί και τους μαθητές των λυκειακών τάξεων με τη νέα σχολική χρονιά τονίζοντας πως η σχολική μονάδα παραμένει αυτούσια ως είχε, δίχως να έχει διαταραχθεί τίποτα, ενώ θα ξεκινήσει και πλήρης σε ειδικότητες. Ειδικότερα όπως εξήγησε οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν εκεί τις οργανικές τους θέσεις ή την είχαν και ζήτησαν να μεταφερθούν σε άλλες οργανικές θέσεις καλούνται όπως τόνισε να επιλέξουν αν θέλουν να παραμείνουν στην Ξυλαγανή, για να επισημάνει ωστόσο πως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στελέχωσης της νέας αυτής σχολικής μονάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.