Επιστροφη με ενθουσιασμο στους παιδικους σταθμους του Δημου Κομοτηνης

Το 90% άγγιξε η προσέλευση των παιδιών

Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, την πραγματοποίηση self test σε όλους τους εργαζόμενους, καθώς και την προσέλευση σχεδόν όλων των παιδιών που φοιτούν σε αυτούς, ξεκίνησαν την Δευτέρα 17 Μαΐου την επαναλειτουργία τους οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κομοτηνής.

Η επανέναρξη έγινε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκο Σωτηρακόπουλο, με όποιες αρρυθμίες όσο αφορά τα self test να διευθετούνται άμεσα.

Όπως ανέφερε, τα παιδιά δεν χρειάζονται, λόγω ηλικίας, ούτε test ούτε μάσκες, οι εργαζόμενοι κάνουν test δύο φορές την εβδομάδα, ενώ ο κ. Σωτηρακόπουλος προτείνει, για την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών ώστε να παραμείνουν ανοιχτοί, πως καλό θα ήταν να φροντίσουν να τηρούν τα μέτρα, αλλά και όσοι δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα, να κάνουν εμβόλιο, για να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η προσέλευση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς πλησίασε το 90%, με μόνο σημειακές απουσίες στους σταθμούς, ενώ οι διευθυντές του κάθε παιδικού σταθμού είναι υπεύθυνοι για την διενέργεια και τη δήλωση των self test.

Έτσι και κάποια μικρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν, με τη δήλωση κάποιων αποτελεσμάτων σε λάθος πλατφόρμα, διορθώθηκαν σύντομα, ώστε να είναι όλοι οι εργαζόμενοι, νηπιαγωγοί, βοηθητικό προσωπικό, καθαρίστριες, δηλωμένοι.

Συνεχίζουν να αυξάνονται οι βρεφονηπιακοί

Δοθείσης ευκαιρίας, υπενθυμίζεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι νέες εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Ιουνίου, για 12 παιδικούς και 7 βρεφονηπιακού σταθμούς.

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς λειτούργησαν 5 βρεφονηπιακοί, ενώ το ΚΕΜΕΑ ήταν έτοιμο να λειτουργήσει ακόμα δύο τμήματα, πριν κλείσουν οι σταθμοί.

Όμως του χρόνου θα λειτουργήσουν και τα 7 βρεφονηπιακά τμήματα, με τον κ. Σωτηρακόπουλο να αποκαλύπτει πως ευελπιστούν να φτιάξουν και ένα 8ο, το οποίο, ακόμα και αν δεν προλάβουν τον Σεπτέμβριο, θα λειτουργήσει εντός της επόμενης  σχολικής χρονιάς.

Εφαρμόζουν προγράμματα εκπαίδευσης οι παιδικοί Σταθμοί

Ο κ. Σωτηρακόπουλος αναφέρθηκε και στο σχεδιαζόμενο, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, Preschool Curriculum, για το οποίο μίλησε στο Φόρουμ των Δελφών η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου.

Το πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί πιλοτικά σε δύο περιφέρειες, θεσπίζει ποιοτικές προδιαγραφές διαπαιδαγώγησης, φροντίδας και πρώιμης ανίχνευσης αναπτυξιακών διαταραχών σε βρέφη και νήπια έως 4 ετών, όμως μεγάλο μέρος του προγράμματος αυτού υλοποιείται ήδη σε τοπικό επίπεδο, με πρόγραμμα εκπαίδευσης που υλοποιεί το ΚΕΜΕΑ. «Για εμάς δεν είναι κάτι καινούριο, ήδη τα εφαρμόζουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.