Επιστρεφουν τα μπανια των ΚΑΠΗ Δημου Κομοτηνης

Στις 4 Ιουλίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Θαλασσινά μπάνια» για τους ωφελούμενους, ενώ ακολουθούν οι κατασκηνώσεις

Επιστρέφουν σιγά σιγά στην κανονικότητα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής, μιας και φέτος το καλοκαίρι, μετά από 2 χρόνια, θα προχωρήσουν τόσο στο πρόγραμμα Θαλασσινά μπάνια, μεταφέροντας μέλη τους στη θάλασσα για όλο τον Ιούλιο, αλλά και στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, που θα λάβει χώρα στα τέλη του καλοκαιριού.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής και τη Νατάσσα Βαφειάδου, μετά από δυο χρόνια απραξίας λόγω covid, πλέον αρχίζουν να μπαίνουν σε κανονικό ρυθμό ξεκινώντας με τα καλοκαιρινά τους μπάνια.

Μικρή αύξηση παρά την πίεση στα καύσιμα

Το πρόγραμμα, ανέφερε, ξεκινά στις 4 Ιουλίου μέχρι τις 15 για τα ΚΑΠΗ της πόλης και μετά από τις 15 μέχρι τις 29 για τους οικισμούς, και αφορούν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του ΚΑΠΗ.

Το ΚΕΜΕΑ αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη δράση αυτή παρά τα ζητήματα που υπάρχουν, αφενός για την τήρηση των πρωτοκόλλων για την πανδημία, αφετέρου της αύξησης των καυσίμων.

Όμως ενώ το κόστος της μεταφοράς έχει αυξηθεί σημαντικά, αποφάσισαν να κρατήσουν για ακόμα μια χρονιά όσο το δυνατόν πιο χαμηλά το κόστος, με την συμμετοχή φέτος να είναι στα 35 ευρώ, από τα 30 που ήταν προ της πανδημίας.

Για αυτό και έκαναν προσπάθειες να οργανώσουν καλύτερα τα λεωφορεία και τα δρομολόγια, ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν το κόστος μεταφοράς.

Όσο για τον αριθμό των δρομολογίων, ελπίζουν να έχουν συνολικά 6 την ημέρα, πέντε το πρωί και ένα το απόγευμα, όμως ο τελικός τους αριθμός θα εξαρτηθεί από το πόσα μέλη του ΚΑΠΗ θα συμμετάσχουν.

«Ο κόσμος είναι λίγο φοβισμένος ακόμα, και για το οικονομικό, αλλά περισσότερο επειδή είναι μεγάλοι άνθρωποι, που κι αυτοί πάσχουν από διάφορες παθήσεις και είναι λίγο επιφυλακτικοί» ανέφερε ο κ. Σωτηρακόπουλος.

Όσο για τις κατασκηνώσεις, σημείωσε πως και φέτος θα συνεχιστεί το κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε όλες τις κατασκηνώσεις που συμμετέχουν τα ΚΑΠΗ.

Δύο δύσκολα χρόνια

Τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν δύσκολα για τα ΚΑΠΗ λόγω της πανδημίας. Κάποια σημεία συνέχισαν να λειτουργούν, όπως η συνταγογράφηση, ενώ και το προσωπικό προσπάθησε να κρατήσει την επαφή με τα μέλη, έστω και τηλεφωνικά.

Μετά όμως από αυτή την παύση, έχουν ήδη αρχίσει δειλά δειλά να ξεκινούν τις δραστηριότητές τους, με τα μπάνια και τις κατασκηνώσεις.

Αν όλα πάνε καλά, και ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση, ελπίζουν πως θα μπορέσουν από το φθινόπωρο να επαναφέρουν και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες στα ΚΑΠΗ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.