Επιστρεφουν στα θρανια οι μαθητες Λυκειου απο Δευτερα

Δύο υποχρεωτικά self test ανά βδομάδα για κάθε εκπαιδευτικό και μαθητή

Την επιστροφή των μαθητών του Λυκείου στα θρανία από την προσεχή Δευτέρα, 12 Απριλίου ανακοίνωσε κατά την καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, η Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέχεια της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης της επιτροπής λοιμοξιολόγων που έδωσε το «πράσινο φως» η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την δια ζώσης λειτουργία όλων των Γενικών και Επαγγελματικών λυκείων όλης της χώρας, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα, αντισηπτικά, σχολαστικοί καθαρισμοί και τακτικοί αερισμοί χώρων.

Όπως εξήγησε η κ. Κεραμέως για την παρουσία των μαθητών στα σχολεία θα απαιτείται η διενέργεια δύο αυτοδιαγνωστικών τεστ την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό.

Κάθε μαθητής θα πρέπει να κάνει το τεστ το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ και να δηλώνει το αποτέλεσμα στην σχετική πλατφόρμα self-testing.gov.gr , η οποία είναι ήδη σε λειτουργία. Από την ίδια πλατφόρμα θα εκδίδεται σχολική κάρτα, την οποία θα φέρουν όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης. Αντίστοιχα κάθε εκπαιδευτικός θα πρέπει από την ίδια πλατφόρμα να εκδίδει δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως δόθηκε προτεραιότητα στους μαθητές του Λυκείου τόσο λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και του γεγονότος ότι έμειναν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κλειστά από τις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η υπουργός αναφέρθηκε και στην συνεχή επικοινωνία της ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με την Επιτροπή των Ειδικών και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μετά τα λύκεια, σύντομα να επαναλειτουργήσει η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και για τις υπόλοιπες δομές.

«Ανοίγουμε σταδιακά και με ασφάλεια τα σχολεία», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Απευθυνόμενη στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, σημείωσε «Μοιραζόμαστε απολύτως μαζί σας την ανάγκη να βρεθούν τα παιδιά μας ξανά στις τάξεις, κατανοούμε την κόπωση από την πανδημία, και τα όρια της τηλεκπαίδευσης, η οποία -όσο χρήσιμη είναι- δεν μπορεί όμως παρά να είναι μία λύση ανάγκης».

«Παρά την κούραση, παρά την κόπωση, που είναι απολύτως κατανοητή και τη βιώνουμε όλοι μας, όσο πιο πιστά τηρήσουμε για λίγο ακόμη τα μέτρα, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στην κανονικότητα, στο να ξεπεράσουμε πιο γρήγορα την πανδημία», κατέληξε η υπουργός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.