Επιστρεφουν στα ποστα τους Σχολικοι Φυλακες και Δημοτικοι Αστυνομικοι

Μετά και τη δημοσίευση του Ν. 4325/2015 με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» - Εντός δέκα ημερών η κατάθεση των σχετικών αιτήσεων προς της αρμόδιες υπηρεσίες

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ. Α΄ 47/2015) δημοσιεύτηκε χθες ο Νόμος 4325/2015 με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» στον οποίο μεταξύ άλλων και συγκεκριμένα στο άρθρο 18 προβλέπεται η επανασύσταση της ειδικότητας των Σχολικών Φυλάκων και των θέσεων των σχολικών φυλάκων που καταργήθηκαν δυνάμει του άρθρου 80 του Ν.4172/2013 (Α΄ 167).
 
Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Κομοτηνής οι 21 συμπολίτες μας που υπηρετούσαν σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Κομοτηνής, καλούνται σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η διαδικασία, εφόσον δεν έχουν μεταταχθεί/μεταφερθεί βάσει οριστικών πινάκων διάθεσης, να επανέλθουν στις θέσεις που κατείχαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα ή πριν λήξει η υπαλληλική τους σχέση, να καταθέσουν σχετική αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα ημερών, από την ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ, στη Διεύθυνση Προσωπικού/ Διοικητικού του φορέα που υπηρετούσαν.
Οι σχολικοί φύλακες αυτοί όπως επισημαίνεται στην σχετική απόφαση, επαναπροσλαμβάνονται και κατατάσσονται με τον ίδιο βαθμό και τον ίδιο μισθό που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα βάσει του Ν.4172/2013 (Α΄ 167).

Επιστρέφει και η δημοτική αστυνομία

Με τον ίδιο νόμο και βάσει του άρθρου 19 αυτού, επανασυστήνεται και ο θεσμός της δημοτικής αστυνομίας, δύο σχεδόν χρόνια από την αναγγελία της κατάργησής της. Ο νόμος αυτός δίνει στην ουσία την δυνατότητα στους ΟΤΑ να προχωρήσουν τις διαδικασίες και να θέσουν ξανά σε λειτουργία τα τμήματα Δημοτικής Αστυνομίας, με όσους δημοτικούς αστυνομικούς, θέλουν να επανέλθουν στον Δήμο να καλούνται να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις εντός δέκα ημερών στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο νόμος 4325/2015 αφορά τους δημοτικούς αστυνομικούς που μετατάχθηκαν στην ΕΛΑΣ και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου και επιθυμούν να επανέλθουν, ενώ όσοι εξ’ αυτών δεν θελήσουν να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους αυτού, θα παραμείνουν στην ΕΛΑΣ και στη διάθεση του αρμόδιου υπουργού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.