Επιστρεφει στο Ιδιωτικο Μειονοτικο Σχολειο Ξανθης ο Χοτσικα Νιχατ

Μέχρι την οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 1 Φεβρουαρίου

Για δικαίωση του Χότσικα Νιχάτ, που υπηρετεί στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης μιλά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, μιας και αυτός πέτυχε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου μια σημαντική νίκη στον αγώνα που καταβάλλει για να αναλάβει και πάλι τα διδακτικά του καθήκοντα σύμφωνα με την απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας που ακύρωσε την καταγγελία της σύμβασής του.
 
Ο κ. Νιχάτ κέρδισε στο δικαστήριο την έκδοση προσωρινής διαταγής, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4415/2016, για να επιστρέψει στην τάξη μέχρι και την οριστική απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που η εκδίκασή τους θα γίνει την 1 Φεβρουαρίου.
 
«Η σημερινή δικαστική απόφαση», σημειώνει η ΟΙΕΛΕ, «είναι η δεύτερη σε λίγες ημέρες που δικαιώνει τον εκπαιδευτικό, μιας και την προπερασμένη εβδομάδα το σχολείο προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να πετύχει την έκδοση διαταγής που θα απαγόρευε την είσοδο του εκπαιδευτικού στο χώρο του Ιδιωτικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης, όμως η αίτηση του σχολείου (και πάλι με βάση το Ν. 4415/2016) απορρίφθηκε».
Η ομοσπονδία πλέον αναμένει τη συμμόρφωση του εκπαιδευτηρίου με την απόφαση της δικαιοσύνης, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά δεν θα παρασυρθούν, μιας και θεωρούν πως κάποιοι χρησιμοποιούν την υπόθεση Νιχάτ για να πετύχουν καθεστώς ασυδοσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση.
 
Να σημειωθεί πως οι Πρόεδροι της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ (του Συλλόγου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών στη Βόρεια Ελλάδα) θα βρεθούν στην Ξάνθη στις 31/1 για να παρευρεθούν στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων την επόμενη ημέρα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.