«Επιστρεφει» στην τοπικη κοινωνια το ΣΔΕ Κομοτηνης

Στην ενίσχυση του σχολείου, αλλά και φιλανθρωπικούς σκοπούς, τα έσοδα από το χριστουγεννιάτικο bazaar με δημιουργίες μαθητών του

Το χριστουγεννιάτικο bazaar του, με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, με τους μαθητές του σχολείου να το οργανώνουν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με τα έσοδά του να χρησιμοποιούνται τόσο για το σχολείο, όσο και για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η απόφαση για να γίνει και φέτος το bazaar, το δεύτερο που κάνει το ΣΔΕ Κομοτηνής, λήφθηκε κάπως ξαφνικά, γιατί δεν είχε προγραμματιστεί λόγω της καθυστέρησης της έλευσης των ωρομίσθιων καθηγητών, σημείωσε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ηλίας Βλάχος, όμως μέσα  σε μια εβδομάδα οι μαθητές πήραν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν όλα όσα διατέθηκαν την Πέμπτη στους πολίτες της Κομοτηνής.

Τα έσοδα από το bazaar θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την ενίσχυση του Σχολείου, όσο και για φιλανθρωπικούς σκοπούς, σε συλλόγους που θα επιλεχθούν στη συνέχεια. «Η κοινωνία της Κομοτηνής μας βοήθησε, τώρα είναι σειρά μας να  ανταποδώσουμε αυτή την όμορφη προσπάθεια του σχολείου μας» τόνισε ο κ. Βλάχος, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αγκαλιάστηκε αυτή η προσπάθεια από τους Κομοτηναίους που πέρασαν και σταμάτησαν στον πάγκο τους.

Ευχαρίστησε δε το Δήμο Κομοτηνής και τη ΔΚΕΠΠΑΚ για την παραχώρηση του χώρου, τονίζοντας πως όταν υπάρχει διάθεση για συνεργασία, που μπορούν να γίνουν πολύ καλά πράγματα.

Συνεργασία με το γηροκομείο

Μία από τις συνεργασίες που επιδιώκουν είναι και με το Γηροκομείο Κομοτηνής, το οποίο επισκέφτηκαν εκπαιδευόμενοι του σχολείου την ίδια μέρα.

Αφού λοιπόν συγκέντρωσαν πίτες και γλυκά, αλλά και δικές τους κατασκευές, βρέθηκαν το απόγευμα στο Γηροκομείο, σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, τόσο από τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας όσο και από τους μαθητές και τους καθηγητές.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο ήδη βρίσκονται σε συζήτηση με το Γηροκομείο ώστε να κάνουν ακόμα περισσότερα κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους. Ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίηση ενός project που θα παρουσιάσουν στους τρόφιμους του Γηροκομείου, είτε στο χώρο του σχολείου είτε, αν δεν μπορούν να μεταβούν σε αυτό, εντός του Γηροκομείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.