Επιστρεφει στην Κομοτηνη το Ιδρυμα Σταυρος Νιαρχος

Στις 2 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου θα βρεθούν ξανά στην Κομοτηνή τα στελέχη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων για την πρόοδο των εργασιών για το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ.

Η ανοιχτή συζήτηση, θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής (Γεωργίου Παπανδρέου και Ανδρονίκου), όπου φορείς και πολίτες της Κομοτηνής θα μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους, μετά την ενημέρωση για την πορεία του έργου.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, η κατασκευή του Νοσοκομείου αναμένεται να ξεκινήσει φέτος το καλοκαίρι, και να παραδοθεί το 2025.

Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των ανοιχτών συζητήσεων με τους κατοίκους και τοπικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Σπάρτης για την πρόοδο των εργασιών του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ και του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ αντίστοιχα, που υλοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία.

Στις συζητήσεις θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων αρχιτεκτονικών γραφείων.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα διεξαγωγής των ανοιχτών συζητήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Νέο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ: Τρίτη, 1 Μαρτίου 2022, 18:00, Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλύρου.

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ: Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022, 18:00, αμφιθέατρο 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής (Γεωργίου Παπανδρέου και Ανδρονίκου).

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ: Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, 18:00. O χώρος διεξαγωγής της συζήτησης θα οριστικοποιηθεί και ανακοινωθεί σύντομα.

*Για την είσοδο στις εκδηλώσεις απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η δωρεά για την ανέγερση και τον εξοπλισμό των τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων ΙΣΝ στη Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 500 εκατομμύρια. Η Πρωτοβουλία περιλαμβάνει επίσης την ανακαίνιση και επέκταση υποδομών σε νοσοκομεία της Αττικής, την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού και τεχνικού εξοπλισμού, την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας, καθώς και ένα νέο πρόγραμμα για τη στήριξη της ψυχικής υγείας παιδιών και νέων σε όλη τη χώρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.