Επιστρεφει στη θεση του Πρυτανη του ΔΠΘ ο Θανασης Καραμπινης

Δεκτή η προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης Γαβρόγλου - Θανάσης Καραμπίνης: «Συνεχίζουμε μακριά από τα εμπόδια που προσπάθησαν να μας βάλουν για να ανακόψουν την εξελικτική πορεία του ΔΠΘ»

Στη θέση του ως Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης επιστρέφει την προσεχή εβδομάδα ο κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, καθώς όπως έγινε γνωστό, χθες, Πέμπτη ανακοινώθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο ο ίδιος είχε προσφύγει κατά της απόφασης του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που τον έθεσε τον προηγούμενο Ιούνιο σε αναστολή των καθηκόντων του.
 
Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στην Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Ιανουαρίου και η απόφαση εκδόθηκε μόλις χθες, με θετικό αποτέλεσμα για τον κ. Καραμπίνη.
 
«Θέλω να πιστεύω ότι είναι αυτό που έλεγα όλον αυτόν τον καιρό, έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ότι το δίκαιο δεν κρύβεται» σχολίασε ο ίδιος μιλώντας στον «ΠτΘ» τονίζοντας πως «από εδώ και πέρα, μακριά από όλα αυτά τα εμπόδια, που προσπάθησαν να μας βάλουν για να ανακόψουν την εξελικτική πορεία του ΔΠΘ, να τα προσπεράσουμε και να συνεχίσουμε, για να κρατήσουμε το πανεπιστήμιο όρθιο».
 
«Ξέρω ότι μας αναλογεί πολύ δουλειά από εδώ και πέρα» συνέχισε ο ίδιος, δηλώνοντας ενήμερος για το σύνολο των τελευταίων εξελίξεων που αφορούν και το ΔΠΘ, για να σημειώσει «πως απέναντι σε όλα αυτά, θέλω όχι μόνο τη βοήθεια της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά όλων, του συνόλου της τοπικής κοινωνίας που ξέρει τι σημαίνει πανεπιστήμιο για τη Θράκη, γιατί κανένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.