Επιστρεφει ο υγειονομικος χαρτης με τη διαιρεση σε κιτρινες και κοκκινες περιοχες

Στις κίτρινες περιοχές η Ροδόπη - Ανοίγουν Γυμνάσια, Λύκεια, πρακτορεία ΟΠΑΠ

Επανέρχεται ο υγειονομικός χάρτης της Ελλάδας για την επιτήρηση των μέτρων κατά του Covid-19. Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, θα υπάρχουν δύο επίπεδα διαβάθμισης. Η κίτρινη στην οποία εντάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία της Ελλάδας και η κόκκινα στην οποία εντάσσονται περιοχές που παρατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και λαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα κατά της διάδοσης του ιού.

Τούτων δοθέντων και με δεδομένο ότι η Ροδόπη εντάσσεται στην κίτρινη κατηγορία, θα ισχύσουν τα εξής:

  • Ανοίγουν από την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια
  • Ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ
  • Οι τομείς δραστηριότητας της αγοράς που είναι ήδη ανοιχτές, συνεχίζουν να λειτουργούν ως έχουν και με τον τρόπο που ισχύει ως τώρα.
  • Τέλος οι ναοί στις κίτρινες περιοχές θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως έχουν (25 άτομα στους ενοριακούς και 50 άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς)

Το επίπεδο ασφάλειας κάθε περιοχής θα καθορίζεται από το επιδημιολογικό της φορτίο, ενώ στις κόκκινες περιοχές θα ισχύσουν πιο αυστηρά μέτρα προστασίας μεταξύ των οποίων όπως ανακοίνωσε ο ίδιος η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, πλην της Αττικής.

Στις κόκκινες περιοχές η αγορά θα επιστρέψει στην λειτουργία της με την μέθοδο του click away, με εξαίρεση τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοπωλεία, όπου θα εφαρμοστεί το click inside. 

Φωτογραφία: Eurokinissi

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.