Επιστρεφει ο «εφιαλτης» της οζωδους δερματιτιδας;

Η ολιγωρία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην εξεύρεση πόρων θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση των εμβολιασμών για φέτος - Γιώργος Παυλίδης «Κάποια στιγμή το Υπουργείο θα πρέπει να καταλάβει πως η υπόθεση της υγείας των ζώων δεν είναι υπόθεση μόνο της Περιφέρειας ή των κτηνοτρόφων»

Τον προβληματισμό του για το θέμα της ολιγωρίας του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταπολέμηση της οζώδους δερματίτιδας και τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή στο ζωικό κεφάλαιο της περιοχής μας εξέφρασε κατά τη διάρκεια του περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ της Δευτέρας ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ Γιώργος Παυλίδης.
 
Όπως σημείωσε, ενώ στη δική μας περιφέρεια με μεγάλη δαπάνη για τη διοίκηση της περιφέρειας και τους κτηνοτρόφους, ελάχιστο ποσοστό του οποίου κάλυψε το υπουργείο, έγινε εμβολιασμός αποτέλεσμα του οποίου ήταν να μην έχουμε ούτε ένα κρούσμα εδώ και καιρό, πριν από μερικές μέρες κτηνοτρόφοι έφεραν ζώα από τις Σέρρες να σφάξουν στη Δράμα, και εκεί διαπιστώθηκε ότι αυτά ήταν άρρωστα.
 
«Η Περιφέρεια πήρε άμεσα όλα τα μέτρα, όμως δημιουργείται ένα σοβαρό θέμα που δείχνει πως τώρα είναι πιο απαραίτητος από ποτέ ο εμβολιασμός των νέων ζώων άνω των τεσσάρων μηνών για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου» σημείωσε ο περιφερειάρχης και συνέχισε «παρόλα αυτά η σοβαρότητα του θέματος δεν φαίνεται να συγκινεί το υπουργείο, από το οποίο δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση». Γι’ αυτό και η Περιφέρεια, όπως εξήγησε ο κ. Παυλίδης υποχρεώνεται να αναζητήσει χρήματα από τους πόρους που δεν λαμβάνει, (φέτος δεν έχει λάβει τίποτα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους) για να προστατεύσει τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας, ψάχνοντας τα υπόλοιπα του τεχνικού προγράμματος για χρήματα που θα διατεθούν στους εμβολιασμούς.
 
«Κάποια στιγμή το Υπουργείο θα πρέπει να καταλάβει πως η υπόθεση της υγείας των ζώων είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον πρωτογενή τομέα, δεν είναι υπόθεση μόνο της Περιφέρειας ή των κτηνοτρόφων» κατέληξε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Παυλίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.