Επιστρεφει η ενισχυτικη διδασκαλια στα γυμνασια ολης της χωρας

Μέχρι την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής - 34 Σχολικά Κέντα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για την ΑΜΘ

Ως και τις 22 Δεκεμβρίου έχουν τη δυνατότητα γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών να καταθέσουν στον διευθυντή του σχολείου δήλωση συμμετοχής για ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια που θα εφαρμοστεί εκ νέου στις αρχές του 2016. Στα 515 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας που έχει ορίζει το υπουργείο ότι θα λειτουργήσουν ανά την χώρα θα απασχοληθούν 1.023 αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι θα προσληφθούν με βάση τη σειρά τους στον πίνακα αναπληρωτών. Για την περιφέρεια ΑΜΘ από το υπουργείο έχουν οριστεί να λειτουργήσουν 34 Σχολικά Κέντα Ενισχυτικής Διδασκαλίας με 67 εκπαιδευτικούς με την ακριβή κατανομή των Κέντρων να ορίζεται με την παρέλευση της υποβολής αιτήσεων, ώστε να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των ενδιαφερομένων να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας μαθητών.
 
Το πρόγραμμα, που έχει στόχο την κάλυψη μαθησιακών αδυναμιών των μαθητών, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με πιστώσεις ύψους 7.723.000 ευρώ.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το 2016 προβλέπει:
 
Για την Α’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, συνολικά 10 ώρες.
Για την Β’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.
Για την Γ’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.