Επιστολη του Εργατουπαλληλικου Κεντρου Κομοτηνης για τις σχολικες καθαριστριες

«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μειωθούν οι ώρες και οι αποδοχές τους»

Στον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη απευθύνεται μέσω επιστολής το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, δηλώνοντας τη στήριξή του στο διαμαρτυρία των σχολικών καθαριστριών για τις προσλήψεις κατά τη νέα σχολική χρονιά. Παράλληλα καλεί τον υπουργό να αναθεωρήσει την απόφαση.

Αναλυτικά η επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής:

«Σας εστάλη ανοιχτή επιστολή από 31 Σωματεία Εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων από τα οποία το Σωματείο Καθαριστριών Κομοτηνής ανήκει στη δύναμή μας, στο οποίο διαμαρτύρονταν για το υπ’ αριθμόν 56982/30.07.2021 έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών όπου καλείτε όλους τους δήμους της χώρας να προχωρήσουν σε προκηρύξεις των θέσεων για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων όλης της χώρας για το διδακτικό έτος 2021-2022, ακριβώς με τον ίδιο αριθμό εγκεκριμένων ανθρωποωρών, αλλά με δυνατότητα 6008 επιπλέον προσλήψεων -ακόμα και δίωρης απασχόλησης- καταδικάζοντας έναν κλάδο 9.474 εργαζομένων (τώρα πλέον 15.482), σε μισθούς πείνας.

Κύριε Υπουργέ, με την απόφασή σας αυτή θα μειωθούν οι αποδοχές των σχολικών καθαριστριών στα 180 ευρώ από τα 700 ευρώ της πλήρους απασχόλησης και τα 330 ευρώ της μερικής.

Καλά κάνετε και δίνετε τη δυνατότητα να προσληφθούν και άλλοι εργαζόμενοι, αλλά θα πρέπει να διαθέσετε επιπλέον κονδύλια ώστε να μπορούν να πληρωθούν οι επιπλέον προσληφθείσες σχολικές καθαρίστριες.

Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να μειωθούν οι ώρες και οι αποδοχές των σχολικών καθαριστριών που εργάζονται αυτή τη στιγμή. Αφού τώρα ήδη με μεγάλη δυσκολία καταφέρνουν να συντηρούν τις οικογένειές τους, τι θα γίνει μετά τη μείωση που αναγκαστικά θα υποστούν, αφού θα πρέπει να πληρωθούν και οι νεοπροσληφθείσες εργαζόμενες;

Σας παρακαλούμε έγκαιρα να δώσετε λύση στο πρόβλημα για να μην έχουν έναν άγχος επιπλέον στο λειτούργημα που επιτελούν με τόσο αυταπάρνηση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.