Επιστολη-προταση του Συλλογου Πτυχιουχων προς τον υπουργο Εργασιας για τις εκκρεμεις συνταξεις

«Αξιοποιήστε τους 500 άρτια καταρτισμένους επιστήμονες που εργαστήκαν για έναν χρόνο στον ΕΦΚΑ»

Συνεχίζει να προωθεί αρμοδίως την πρότασή του για αξιοποίηση των 500 ατόμων, που κατά το παρελθόν μέσω σχετικού προγράμματος του ΟΑΕΔ εργάστηκαν στον ΕΦΚΑ, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της απονομής των εκκρεμών συντάξεων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων. Με επιστολή του που αυτή τη φορά απευθύνεται προς τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη ο σύλλογος θίγει αφενός το ζήτημα της ανεργίας των νέων και της φυγής τους στο εξωτερικό, αφετέρου τις κοινωνικές διαστάσεις του προβλήματος που δημιουργεί η μη απονομή των συντάξεων.

Επί της ουσίας του θέματος ο Σύλλογος στην επιστολή του υπογραμμίζει πως «η καθυστέρηση των συντάξεων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υποστελέχωση του ΕΦΚΑ καθώς το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί  για να βγάλει όλες αυτές τις συντάξεις» Εξ ου και καταθέτει την πρόταση προς τον υπουργό «να αξιοποιήσετε τους 500 άρτια καταρτισμένους επιστήμονες που εργαστήκαμε για έναν χρόνο στον φορέα, διευκολύναμε το διοικητικό σύστημα  και συμβάλαμε στην ψηφιοποίηση και στην απονομή των συντάξεων, μειώνοντας τις  συντάξεις κατά 30%, ώστε να ξαναδώσουμε πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια  στους ανθρώπους που μας έφεραν στον κόσμο, που μόχθησαν, δούλεψαν  και πάλεψαν όλη τους τη ζωή».

«Σας ζητούμε κ. Υπουργέ» συνεχίζει ο Σύλλογος «να δείτε με συμπάθεια την πρότασή μας, γιατί είναι ένας τρόπος να καταπολεμήσετε τόσο την ανεργία των νέων επιστημόνων όσο και την καθυστέρηση της απονομής των συντάξεων. Μέσα από την υπευθυνότητα, τη συνεργασία και τη συντονισμένη προσπάθεια όλων μας θα μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια.  Άλλωστε, καθήκον της Πολιτείας είναι να εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους και εχέγγυα στους πολίτες όπως προστάζουν  το δίκαιο και η ηθική στις ελεύθερες και δημοκρατικές κοινωνίες. Είναι μια χρυσή ευκαιρία να καταπολεμηθεί η ανεργία των νέων ανθρώπων, να αντιμετωπιστεί το brain drain και φυσικά να διορθωθεί με την βοήθεια όλων το μεγάλο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.