Επιστολη – παρεμβαση του Αθανασιου Καραμπινη για τις σημερινες Πρυτανικες εκλογες του ΔΠΘ

«Αυτοί που πολέμησαν την εκλεγμένη δημοκρατικά διοίκηση του ΔΠΘ, σήμερα με υπόγειες διαδρομές, με συκοφαντικές “καταγγελίες” και μεθοδεύσεις, ζητούν να αναλάβουν τις τύχες του ΔΠΘ»

Επιστολή με πολλαπλά μηνύματα αλλά και αποδέκτες τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που σήμερα καλούνται να εκλέξουν τη νέα διοίκηση του Ιδρύματος, απέστειλε ο απερχόμενος Πρύτανης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης.
 
Η επιστολή κοινοποιήθηκε και σε ΜΜΕ της Περιφέρειας, δύο εικοσιτετράωρα πριν τις σημερινές εκλογές, συμπεριλαμβανομένου ενός συνοπτικού εγγράφου του Προέδρου της Επιτροπής Ερευνών κ. Π. Μπότσαρη με το οποίο όπως αναφέρεται «ενημερώνεται ο Πρύτανης (και δι’ αυτού η Σύγκλητος) για τις μη σύννομες δράσεις υποψήφιου πρύτανη και το ποσό του ενδεχόμενου καταλογισμού στο ΔΠΘ», το οποίο ωστόσο για λόγους οικονομίας του χώρου δεν δημοσιεύεται.
 
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
 
«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Σε λιγότερο από 48 ώρες πιθανόν να έχουμε αναδείξει, μέσα από εκλογές, τον νέο Πρύτανη και τους νέους Αντιπρυτάνεις. Εκλογές τις οποίες όφειλε ο επονομαζόμενος «Πρυτανέων» να είχε προκηρύξει άμεσα τον Οκτώβριο του 2017, ώστε να σταματήσει ο κατήφορός του ΔΠΘ, όπως ως εκλεγμένος Πρύτανης είχα ζητήσει. Δυστυχώς όμως αυτός και οι συνεργάτες του προτίμησαν, προς όφελος τους και χωρίς καμία ακαδημαϊκή νομιμοποίηση, να παραμείνουν και μάλιστα μετά την 3.3.2018 μη σύννομα. Σήμερα δε, αυτοί που πολέμησαν την εκλεγμένη δημοκρατικά διοίκηση του ΔΠΘ, με υπόγειες διαδρομές, με συκοφαντικές «καταγγελίες» και μεθοδεύσεις, ζητούν να αναλάβουν τις τύχες του ΔΠΘ. Ζητούν να αναλάβουν την Διοίκηση αυτοί που, με αδρά πληρωμένα ΜΜΕ, οργάνωσαν επιθέσεις λάσπης κατά του ΔΠΘ και των δημοκρατικά εκλεγμένων διοικήσεων του για να εξυπηρετήσουν τα άνομα συμφέροντά τους. Μεθοδεύουν να εκπροσωπούν το Πανεπιστήμιο και όλους εμάς αυτοί που σήμερα είναι κατηγορούμενοι από την Ελληνική Δικαιοσύνη για οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του ΔΠΘ και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Τάζουν Ευρωπαϊκά χρήματα πλαστογράφοι και εκβιαστές -τα στοιχεία είναι ήδη στις Δικαστικές αρχές- που έφεραν το ΔΠΘ στον μαυροπίνακα της ΕΕ και ελπίζουν σε συγκάλυψη για τα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν χωρίς κανένα δισταγμό. Ψεύτες και καιροσκόποι που δηλώνουν ότι έχουν απαλλαχθεί από τις όποιες κατηγορίες και που προκειμένου να ξεφύγουν από την κρίση της Δικαιοσύνης μεθόδευσαν να φέρουν το ΔΠΘ από την αιχμή των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων στην σημερινή τραγική κατάσταση. Μιλάνε με ξύλινη γλώσσα για ισχυρό Πανεπιστήμιο αυτοί που δεν αναφέρουν ποτέ και τίποτα για την εγκληματική συρρίκνωση που επιβάλλει ο Γαβρόγλου με την εχθρική πολιτική του απέναντι στο ΔΠΘ και στην Θράκη.
 
Δυστυχώς για αυτούς και μνήμη και δικαιοσύνη ακόμη έχουμε και δεν θα ξεφύγουν. Δυστυχώς για όλους εμάς το ΔΠΘ είναι σήμερα βαριά πληγωμένο από αυτούς οι οποίοι χωρίς κανένα δισταγμό υπηρέτησαν το προσωπικό ή/και κομματικό συμφέρον τους και όχι τον όρκο που έδωσαν. Για εμάς και για το ΔΠΘ έρχονται δύσκολες, όσο και ιστορικές, ημέρες. Ημέρες αγώνα επιβίωσης του Πανεπιστημίου μας και όχι αναδιανομής δόξας και πλούτου. Ημέρες δικαίωσης όλων όσοι το ίδρυσαν και όσων το υπηρέτησαν πιστά, και αγώνα εναντίον όσων το είδαν ως χρυσή ευκαιρία πλουτισμού και ικανοποίησης προσωπικών συμφερόντων.
 
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Όπως γνωρίζετε, δύο υποψήφιοι πρυτάνεις και τρείς υποψήφιοι αντιπρυτάνεις είναι άμεσα εμπλεκόμενοι (θετικά ή αρνητικά) στο χειρότερο σκάνδαλο που βίωσε το ΔΠΘ από ιδρύσεως του, στο «σκάνδαλο Τσαουσίδη». Σκάνδαλο για το οποίο η παραπληροφόρηση της Πανεπιστημιακής κοινότητας έχει αποτελέσει μεγαλύτερο ψέμα και από αυτό το «θα σκίσουμε το μνημόνια με ένα Νόμο και ένα άρθρο». Σκάνδαλο το οποίο θα πρέπει να έχουμε κατά νου την ώρα της κάλπης. Σας αποστέλλω λοιπόν, προκειμένου να διαμορφώσετε πληρέστερη άποψη, ένα συνοπτικό έγγραφο (σ.σ. επισυνάπτεται στη σχετική επιστολή του κ. Καραμπίνη) του Προέδρου της Επιτροπής Ερευνών κ. Π. Μπότσαρη (από τα πολλά της σχετικής αλληλογραφίας) με το οποίο ενημερώνεται ο Πρύτανης (και δι’ αυτού η Σύγκλητος) για τις μη σύννομες δράσεις υποψήφιου πρύτανη και το ποσό του ενδεχόμενου καταλογισμού στο ΔΠΘ. Προς δε τους κραυγάζοντες υποψηφίους αντιπρυτάνεις ‘περί διώξεων’, αυτοί όταν και εφ’ όσον εκλεγούν και αναλάβουν τον ΕΛΚΕ θα ήθελα να μας δηλώσουν εκ των προτέρων εάν πρόκειται να αποκρύψουν από την Δικαιοσύνη όλα αυτά τα στοιχεία. Θέλω να πιστεύω ότι, κατά την προσφιλή τους τακτική, την επομένη ημέρα θα ξεχάσουν τα όσα ισχυρίζονται σήμερα.
 
Εύχομαι σε όλους και όλες καλή ψήφο κατά συνείδηση.
 
Ελπίζων ακόμα στη Δικαίωση του ΔΠΘ.
 

Κομοτηνή 20.5.2018
Ο Πρύτανης
 
Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.