Επιστολη Χαριτου προς τον προεδρο και διευθυνοντα συμβουλο της εταιρειας για την κεραια στις οδους Μισιρλη και Αποστολιδη

Ζητά να επανεξετάσει την αναγκαιότητα λειτουργίας στο συγκεκριμένο σημείο

Στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που εγκατέστησε την κεραία στη συμβολή των οδών Μισιρλή και Αποστολίδη απευθύνεται με επιστολή του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των απαντήσεων που έλαβε για το θέμα από τα συναρμόδια υπουργία και ουδόλως έπεισαν όπως εκτιμά ο κ. Χαρίτου ότι εξέτασαν στα σοβαρά το αίτημα των κατοίκων με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει αυτό λόγω της ανάγκης προστασίας της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα κατοίκων που είναι ευάλωτοι, λόγω ασθένειας, στην εκπομπή της ακτινοβολίας.

Αντίθετα επαναλαμβάνουν τις γνωστές διαδικασίες που ακολουθούνται σε κάθε περίπτωση για την έγκριση αδειοδότησης και λειτουργίας των κεραιών βασίζοντας, κατά κύριοι λόγο, την απόφαση στη θετική γνωμάτευση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Έτσι με την επιστολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβολο της εταιρείας ο βουλευτής ζητά από την εταιρεία, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης που οφείλει να έχει έναντι των κατοίκων, να επανεξετάσει την αναγκαιότητα λειτουργίας της κεραίας στο συγκεκριμένο σημείο.

«Η κοινή λογική επιβάλει να προκρίνουμε όλοι την υγεία»

Συγκεκριμένα ο βουλευτής εκθέτει τις ενέργειες των κατοίκων και του Δήμου Κομοτηνής, όπως και την επιχειρηματολογία που συνηγορεί στην απομάκρυνση της κεραίας για να τονίσει πως «η κοινή λογική επιβάλει να προκρίνουμε όλοι την υγεία ως δημόσιο αγαθό υπέρτερο των υλικών αγαθών που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία. Εξάλλου με αυτό το σκεπτικό έχει κινηθεί τόσο ο Συνήγορος του Πολίτη (Ειδική Έκθεση Νοεμβρίου 2003) όσο και τα Δικαστήρια της χώρας μας που έχουν επανειλημμένα απαγορεύσει την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας ακόμα και όταν δεν υπήρχε βεβαιότητα αλλά απλή πιθανότητα κινδύνου εξαιτίας της παραγόμενης ακτινοβολίας».

«Είναι γνωστό πως η εταιρεία που διευθύνετε λειτουργεί ένα τεράστιο δίκτυο με εκατομμύρια συνδρομητές στην χώρα και στην περιοχή μας χρησιμοποιώντας δημόσιες συχνότητες» σημειώνει ο κ. Χαρίτου για να προσθέσει πως «ως εκ τούτου οφείλει να είναι ανταποδοτική και να ενεργεί στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης» και να κλείσει ζητώντας «να εναρμονιστείτε με το κοινό αίσθημα των κατοίκων της πόλης  και να προχωρήσετε στην μετεγκατάσταση της συγκεκριμένης κεραίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.