Επιστολη-απαντηση των εργαζομενων της ΔΕΥΑΚ στον Δ. Καρασταυρου με αφορμη το τροφειο

«Αυτή η εμπάθεια απέναντι στους επί 8 χρόνια συνεργάτες σας, ξέρουμε από πού πηγάζει»

Τη δική τους απάντηση δίνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, στα όσα ισχυρίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καρασταύρου, σχετικά με το «τροφείο» που θα τους χορηγηθεί. Συγκεκριμένα ο κ. Καρασταύρου διαφώνησε με την επιλογή της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ να χορηγήσει το τροφείο, λέγοντας πως τα χρήματα θα μπορούσαν να κατευθυνθούν για τη μείωση των λογαριασμών συμπολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στην απάντησή τους οι εργαζόμενοι αφήνουν αιχμές για τη στάση του κ. Καρασταύρου, κάνοντας λόγο για εμπάθεια του αντιδημάρχου απέναντι στους.

Αναλυτικά οι εργαζόμενοι επισημαίνουν στη γραπτή τους απάντηση:

«Κύριε Αντιδήμαρχε, αντιλαμβανόμαστε ότι θέλετε κάθε λίγο και λιγάκι να ευρίσκεσθε στην επικαιρότητα. Αντιλαμβανόμαστε επίσης, ότι η θέση του Αντιδημάρχου άρχισε να σας είναι λίγη, καθώς είναι φανερό ότι δεν κόπτεσθε για την ευημερία των πολιτών της πόλης. Αυτά τα γνωρίζουμε εμείς οι εργαζόμενοι πολύ καλά, διότι δεν κάνατε κάτι για να ανακουφίσετε τις ευάλωτες ομάδες, τις οποίες τόσο πολύ επικαλείσθε.

Μειώσατε τιμολόγια από αυτά τα λεφτά που κρατήθηκαν από τους εργαζομένους για να ανακουφισθούν οι ευάλωτες ομάδες της πόλης;

Το ρεύμα; Ποια η συνέπειά σας απέναντι στη ΔΕΗ; Κάθε πόσο και λιγάκι η ΔΕΗ με την πένσα στο χέρι βρισκόταν έξω από τη ΔΕΥΑΚ επί των ημερών σας;

Αν το γήπεδο «τέννις» που κάνατε, ανακουφίζει αυτούς που αποκαλείτε «ευάλωτους» σας συγχαίρουμε. Πείτε στον κόσμο πόσο κόστισε αυτή η αναψυχή των ευάλωτων ομάδων της πόλης. Πόσοι πολίτες γνωρίζουν ότι υπάρχει χώρος για να βγουν οι νέοι Τσιτσιπάδες της πόλης;

Ερχόμαστε λοιπόν, στο ρεζουμέ της υπόθεσης που κάθε τόσο με χαρά επαναφέρεται στην επικαιρότητα, το θέμα δηλαδή της επιστροφής των χρημάτων που πήραν οι εργαζόμενοι. Δανεικά δεν ζήτησαν, απλά τα δικαιούνταν. Αυτή η εμπάθεια απέναντι στους επί 8 χρόνια συνεργάτες σας, ξέρουμε από πού πηγάζει.

Όσο για το «τροφείο» το περιβόητο που κόπτεσθε τόσο πολύ για τους υπαλλήλους του Δήμου αν το πάρουν, εμείς ως συνάδελφοι δεν είμαστε αντίθετοι. Εισηγηθείτε τουλάχιστον να το πάρει η τεχνική υπηρεσία. Η Πάτρα τροφείο παίρνει εδώ και 5 χρόνια. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι στη συλλογική σύμβαση που υπεγράφη στη Λάρισα  το ψηφίσατε.

Το να συγκρίνετε τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ με τους υπαλλήλους του Δήμου, μάλλον γίνεται για λόγους «θέλω να δείξω στους υπαλλήλους του Δήμου ότι ενδιαφέρομαι για την υγεία τους». Μη στεναχωρείσθε κύριε… Επειδή είμεθα μεγαλόψυχοι και εμείς θα σας ψηφίσουμε. Συνεργάτες 8 χρόνια ήμασταν. Ούτε μνησίκακοι είμαστε, ούτε εμπαθείς για να κρατούμε κακία. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Κομοτηνής ξέρουν να εκτιμούν και να σέβονται αυτούς που τους εκτιμούν και αυτούς που τους σέβονται.

Κύριε Αντιδήμαρχε μια συμβουλή που αν θέλετε την λαμβάνετε υπ’ όψιν: Καθίσταται  σαφές πως προσπαθείτε να βρίσκεσθε στην επικαιρότητα αναμασώντας την υπόθεση των 55 εργαζομένων. Γι’ αυτό λοιπόν και τόσο μένος, επειδή πήραν οι 55 εργαζόμενοι τα λεφτά, τα οποία παράνομα κρατήθηκαν λόγω των μνημονίων και που οι περισσότερες ΔΕΥΑ έκαναν εξωδικαστικούς συμβιβασμούς και το θέμα έληξε. Εσείς τι θα ωφεληθείτε από αυτό; Η ΔΕΥΑ θα πληρώσει τα χρέη προς τη ΔΕΗ σε βάθος χρόνου και άλλα που έχουν μείνει;

Θα εξοφληθεί το χρέος προς τα απενταχθέντα έργα τα οποία γνωρίζετε; Είναι φανερό πως δεν κάνατε τίποτα παρά τις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις μας. Αν ναι τότε θα ξεκινήσουμε μετά χαράς την επιστροφή των χρημάτων.

Μετά τιμής, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Κομοτηνής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.