Επιστολες αναγνωστων

Ο Λεβέντ Σαδίκ για το άρθρο του Ιμπράμ Ονσούνογλου «Τα βαθιά αίτια της πρώτης μαύρης Λίστας (1987 - 1996) ΧΙΧ [İlk Kara Listenin (1987 - 1996) Derin Nedenleri XIX]

Μετά λύπης αναγνώσαμε εγώ και η οικογένειά μου το άρθρο του κυρίου Ιμπράμ Ονσούνογλου, που δημοσιεύθηκε στις 14.6.2018 στην εφημερίδα σας, στην τουρκική γλώσσα και με τίτλο «Τα βαθιά αίτια της πρώτης μαύρης Λίστας (1987 – 1996) ΧΙΧ [İlk Kara Listenin (1987 – 1996) Derin Nedenleri XIX].
 
Το άρθρο αυτό από την αρχή ως το τέλος εμπεριέχει προσβλητικές της τιμής και υπόληψης του συγχωρεμένου πατέρα μου Σαδίκ Αμέτ Σαδίκ. Ειδικότερα, δια των ψευδών αυτών εξυβριστικών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών αναφορών του αρθρογράφου προσβάλλεται η μνήμη του συγχωρεμένου πατέρα μου, γεγονός που έχει στενοχωρήσει, προκαλώντας μας βαριά ηθική βλάβη, τόσο εμένα όσο και την μητέρα μου και την αδερφή μου, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μας.
 
Το εν λόγω άρθρο που προσβάλλει την προσωπικότητα, το έργο και την έντιμη πορεία του πατέρα μου, ο οποίος είχε υπηρετήσει και ως βουλευτής τη Ροδόπη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έρχεται και συντάσσεται μετά από είκοσι τρία (23) χρόνια από το θάνατό του. Το τελευταίο, αλλά και όλο το ειρωνικό και δυσφημιστικό ύφος του άνω άρθρου μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι ο συντάκτης του είναι πολύ μακριά από κάθε καλή πίστη και δημοσιογραφική ηθική.
 
Για τους λόγους αυτούς,
 
Σας παρακαλούμε να αφαιρέσετε το άνω άρθρο από την ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας σας και να δημοσιεύσετε αυτούσια την παρούσα επιστολή μας, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια και να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για την προσβολή που υπέστη η μνήμη του συγχωρεμένου πατέρα μας Σαδίκ Αμέτ μετά από είκοσι τρία χρόνια από το θάνατό του, που επιχειρείται από τον κ. Ονσούνογλου, τον οποίο και καλούμε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από την οικογένειά μας και ανακοινώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας και την κίνηση των όλων των νόμιμων ενεργειών. 
 

Για την Οικογένεια Σαδίκ Αμέτ
Λεβέντ Σαδίκ Αμέτ 

 
14.6.2018 tarihinde gazetenizde yayınlanan, ‘İlk Kara Listenin (1987-1996) Derin Nedenleri XIX’ başlıklı ve sayın İbram Onsunoğlu’na ait makaleyi üzüntüyle okuduk.
 
Baştan sona, vefat etmiş babamız Sadık Ahmet’e hakaret, karalama ve küçük düşürücü ifadelerle dolu olan bu yazı, müteveffanın şeref ve saygınlığına hakaret etmek, bir dizi yalan ve iftira barındırmak suretiyle, şahsımı, eşini ve kardeşimi ve ailemizin diğer bütün ferdlerini ziyadesiyle üzmüştür.
 
Rodop Milletvekili olarak da bölgemize hizmet etmiş babamın vefatından 23 yıl sonra yayınlanan bu yazı, kendisinin kişiliğine, yaptığı hizmete ve dürüst çizgisine karşı yapılmış bir hakeret ve karalamadır. İşbu durum, bu yazıyı kaleme alanın iyi niyet her türlü gazetecilik etiğinden yoksun olduğu inancını bizde doğurmuştur.
 
Bu sebeple, her türlü hukuki hakkımız mahfuz olmak üzere,
 
Bahsekonu yazıyı gazetenizin internet sayfasından kaldırmanızı, ve kamuoyunun gerçeği öğrenmesi, ve 23 yıl sonra sayın İbram Onsunoğlu’nun babamızın hatırasına yaptığı bu saygısızlığın kamuoyunca bilinmesi için, işbu cevabi yazımızı gazetenizde  yayımlamanızı rica ederiz.
 
Ayrıca sayın İbram Onsunoğlu’nu ailemizden özür dilemeye davet ettiğimizi de paylaşmak isteriz.
 

Sadık Ahmet ailesi adına
Levent Sadık Ahmet

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.