Επιστολες αναγνωστων

Κύριο
Γεώργιο Πετρίδη
Δήμαρχο Κομοτηνής
Δημαρχείο
69132 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

 
Κομοτηνή 30 Νοεμβρίου 2016
 
Ευπατρίδη κ. Δήμαρχε!
Έχω την τιμή να θέσω υπό την κρίση Σας τα ακόλουθα:
1. Την 20η Νοεμβρίου 2016 επέστρεψε στον Δημιουργό Του ο αφθάστου ψυχικού μεγαλείου, ακραιφνής ΕΛΛΗΝΑΣ πρώην Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ!
2. Ο Δήμος Κομοτηνής, κατά την ιστορική επίσκεψή Του στην πόλη μας την 8η Μαΐου 1995, τον ανεκήρυξε Επίτιμο Δημότη! Θα μείνει στην ιστορία της Κομοτηνής το μήνυμα που έστειλε στους εξ Ανατολών αδηφάγους ότι «Η Ελληνική Σημαία δεν θα υποσταλεί ποτέ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ! Και Σεις, άξιος γόνος της «ΕΥΑΝΔΡΟΥ» Ηπείρου μας, από την πρώτη εκλογή Σας (2011) τοποθετήσατε δύο προσανατολισμούς, για να θυμίζουν στον κάθε επίδοξο ιερόσυλο της ιερότητας της Θρακικής Γης το ιστορικό ΜΗΝΥΜΑ του ΚΩΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ!
3. Από τ’ ανωτέρω ιστορούμενα, προβάλλει Ηθικό χρέος του Δήμου Κομοτηνής η Οργάνωση Φιλολογικού Μνημοσύνου στη μνήμη του Μεγάλου ΕΛΛΗΝΑ, με ομιλητή τον καταξιωμένο Θεολόγο-Ιστορικο- Νομικό συμπολίτη κ. Ιωάννη Ελ. Σιδηρά και την πρόσκληση εκπροσώπου του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του μεταστάντα.
Με την ευκαιρία Σας αποστέλλω αντίγραφο της από 7.1.2013 επιστολής μου, με σχετικά που την συνοδεύουν, σαν δροσοσταλίδα στη μνήμη Του.
 

Με πολλή εκτίμηση
Κώστας Δώδος

Αξιότιμο
κ. Κωστή Στεφανόπουλο
πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Βαλαωρίτου 9Β – 2ος όροφος
10671 ΑΘΗΝΑ

 
Κομοτηνή 7 Ιανουαρίου 2013
 
Λαοφίλητε κ. Πρόεδρε
 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
 
Με πολλή χαρά διάβασα στην τοπική εφημερίδα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ της ΘΡΑΚΗΣ», την παρουσίαση στην Παλιά Βουλή του βιβλίου της κας Νίτσας Λουλέ «Κωστής Στεφανόπουλος, μοναχικός Πρόεδρος»! Η συγγραφέας αποδείχθηκε ευρηματική στον τίτλο του βιβλίου, γιατί πράγματι οι Ανθρώπινες Αξίες απαντώνται σε Μοναχούς της Ορθοδοξίας μας και Σεις είστε έμφορτος Ηθικών Αξιών!! Ως Αρχηγός του Κράτους υπήρξατε η προσωποποίηση της Αξιοπρέπειας, της Ευθύνης και του Πατριωτισμού! Προσωπικά έζησα το μεγαλείο της Μεγαλοσύνης και της Σεμνότητάς Σας το 1975 στην Εθνική Εστία Αθηνά όταν ως πρόεδρος της σειράς μετεκπαιδευομένων Δημοτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ενός εξ εκάστου Νομού Σας προσεφώνησα ως Υπουργό Εσωτερικών στην Τελετή εγκαινίων του προγράμματος. Τότε σηκωθήκατε από τη θέση Σας και ήλθατε εκεί που καθόμουν για να με συγχαρείτε!
 
Όταν επισκεφθήκατε την πολυύμνητη Κομοτηνή μας, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχατε κάνει την θαρραλέα δήλωση ότι «Στην Ελληνική Θράκη δε θα υποσταλεί ποτέ η Ελληνική Σημαία»! Και η δήλωσή Σας εκείνη άναψε φωτιές στην ψυχή μου για να γίνω ένας εκ των προμάχων στον Ιερό Αγώνα της Ηθικής Θωράκισης της Θράκης μας κατά οποιουσδήποτε επιβουλεύεται την ιερότητα των εδαφών μας! Σας ευχαριστώ για την Λιονταρίσια δύναμη που μεταλαμπαδεύσατε στην ψυχή μου! Τώρα που μας δέρνει η Αναξιοπρέπεια παγκοσμίως είχαμε ανάγκη της Αξιοπρέπειας και της σοφίας Σας! Εδώ σταθήκαμε άτυχοι!
 
Η ευμεγέθης φωτογραφία Σας, που μου αφιερώσατε, την 11.2.2000, στολίζει το σπιτικό μου. Υπό την φωτισμένη σκιά της γαλουχούνται τα εγγονάκια μου κι εγώ, ως διψούσα έλαφος προστρέχω σ’ αυτήν για να αντλήσω αγωνιστικότητα στον υπέρ πάντων Αγώνα μας.
 
Σας εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΠΑΝΕΥΔΑΙΜΟΝΑ εν υγεία και ευτυχία οικογενειακή. Προσευχόμαστε για την μακροημέρευσή Σας.
 

Με πολλή εκτίμηση
Και ένθεη προσήλωση στο πρόσωπό Σας
Κώστας Δώδος

 
 
«Χρόνος» 25-10-1975
 
Εξ αφορμής μιας τιμητικής διακρίσεως

 
Πληροφορίαι εξ Αθηνών φέρουν τον δημοτικόν υπάλληλον κ. Κω/νον Δώδον εκλεγέντα πρόεδρον της εκπαιδευτικής σειράς του εφετεινού σεμιναρίου επιμορφώσεως των δημοτικών υπαλλήλων Ελλάδος, το οποίον φιλοξενείται εις την «ΕΘΝΙΚΗΝ ΕΣΤΙΑΝ».
 
Χαίρομεν ιδιαιτέρως δια την προσγενομένην διάκρισιν και τιμήν εις τον ικανόν αυτόν υπάλληλον του Δήμου Κομοτηναίων, η οποία αντανακλά και εφ’ ολοκλήρου της πόλεώς μας, ο Δήμος της οποίας αποκτά δια της επιμορφώσεως ακόμη ένα άξιον στέλεχος προς εξυπηρέτησιν του κοινού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.