Επιστολες αναγνωστων

Προς
1) Τον Εξοχώτατο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, Βασ. Γεωργίου 2, Αθήνα
2) Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, Μεσογείων 227-231 Χολαργός 115 61 Αθήνα  
3) Τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ναύαρχο κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, Πεντάγωνο, Αθήνα   
4) Τον Αρχηγό Γενικού Στρατού (ΓΕΣ), Αντιστράτηγο κ. Βασ. Τελλίδη, Πεντάγωνο, Αθήνα
5) Τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, Αντιστράτηγο κ. Νικ. Δεβετζή, Πεντάγωνο, Αθήνα
6) Τον Διοικητή Δ.Σ. Στρατού, Αντιστράτηγο κ. Ιωσήφ Μαυράκη, 671 00 Ξάνθη
7) Διοικητή ΧΧΙ ΤΘ Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο κ. Βασ. Παπαδόπουλο, 691 32 Κομοτηνή   
8) Τον Δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γεώργιο Πετρίδη ως θεματοφύλακα της Ιστορίας της Κομοτηνής
     
Έχω την τιμή να σας γνωρίσω τα ακόλουθα:
1) Ως ενεργός πολίτης, με ευαισθησίες στην Ιστορία του ευλογημένου τόπου μας την Κομοτηνή, η οποία κατά τον Όμηρο «Αγλαόν θήκεν τούνομα» αλλά και από υπέρμετρη αγάπη στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μου, αποδύθηκα από 25ετίας και πλέον σ’ ένα ψυχοφθόρο και δαπανηρό αγώνα για την επιστροφή δύο (2) κανονιών-λαφύρων των Βαλκανικών Πολέμων που δολίως «αφήρπασε» η επικατάρατη Χούντα για να εμπλουτίσει προσωρινά σε εκθέματα το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών που είχε ιδρύσει βάσει του Ν.Δ./τος 132/1969!
2) Για την προσφορά μου στις Ένοπλες Δυνάμεις τιμήθηκα τόσο από τον πρόσφατα αποστρατευθέντα Αντιστράτηγο κ. Φράγκο Φραγκούλη όσο και το 2003 από τον τότε Διοικητή της ΧΧΙ Τ.Θ. Ταξιαρχίας κ. Διονύση Θεοδωρίτση (σχετ. αντιφώνηση). Για τον συνεχιζόμενο αγώνα μου όσον αφορά τα επίμαχα κανόνια, μου επιδόθηκε το έμβλημα του Στρατιωτικού Μουσείου Κομοτηνής από τον πρόσφατα αποχωρήσαντα Διοικητή της ΧΧΙ ΤΘ Ταξιαρχίας Ταξίαρχο κ. Θ. Πανά, σε δεξίωση που παρέθεσε μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ενώπιον Τοπικών Αρχών και Ανώτατων Αξιωματικών (σχετ. Φώτο).
3) Επιγραμματικά του ιστορικού της επιγραφής των κανονιών, εσωκλείω αποδεικτικά έγγραφα, που ανέσυρα από τον σχηματισθέντα ογκώδη φάκελό μου, για απλή ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν το εθνικό θέμα που με απασχολεί!
4) Ο φέρελπις νέος-καταξιωμένος ιστοριοδίφης της Θράκης μας –συντοπίτης Θεολόγος και Νομικός κ. Ιωάννης Ελ. Σιδηράς, παρακολουθών με πόνο τον εμπαιγμό μου με τα σαθρά επιχειρήματα του εκάστοτε Προέδρου Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, ενήργησε εμπεριστατωμένη έρευνα δημοσιευθείσα στην τοπική εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης» της 20ης Φεβρουαρίου 2016! Φωτοαντίγραφο της έρευνας επισυνάπτω με την παράκληση όπως ενσκύψετε σ’ αυτή και αποδώσετε το Δίκαιο! Και το Δίκαιο εκφράζεται με τον επαναπατρισμό των 2 κανονιών στον φυσικό τους χώρο ήτοι εκατέρωθεν της εισόδου της σημερινής ΧΧΙ Ταξιαρχίας απ’ όπου μετέδιδαν τους εθνικούς παλμούς σε κάθε διερχόμενο! Σε αντίθετη περίπτωση το Θρακοκτόνο Κέντρο θα γνωρίσει την υπερηφάνεια του Ροδοπαίου και την οργή που θα εκραγεί ως Βεζούβιος! Είθε να επικρατήσει η σωφροσύνη και σύντομα να υποδεχθούμε τα κανόνια μας –μέρος της ιστορίας μας που τα περιμένουμε ως «νεοσσοί την χελιδόνα» για πνευματική τροφή. 
 
 
Με τιμή και θρακιώτικη υπερηφάνεια
 
Κώστας Γ. Δώδος 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.