Επισκευη και συντηρηση σε 6 σχολικα κτιρια του Δημου Μαρωνειας Σαπων

Από φθορές που έχουν προκύψει από τη χρήση και την παλαιότητά τους

Στην επισκευή και τη συντήρηση 6 σχολικών κτιρίων προχωρά ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών, από φθορές που έχουν προκύψει από τη χρήση και την παλαιότητά τους, με έργο το οποίο έχει προϋπολογισμό στα 161.281,08 ευρώ

Πρόκειται για το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Σαπών, το Διαπολιτισμικό Λύκειο Σαπών, το Δημοτικό Σχολείο Σαπών, το 1oΝηπιαγωγείο Σαπών, το 2ο Νηπιαγωγείο Σαπών και το Νηπιαγωγείο Αμφίων.

Τα συγκεκριμένα κτίρια παρουσιάζουν φθορές λόγω χρήσης, επίδρασης των καιρικών συνθηκών, αλλά και παλαιότητας για ορισμένα από αυτά, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται φθορές που απαιτούν συντήρηση ή επισκευή.

Μέσω του έργου θα γίνουν εργασίες επισκευής και συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα για την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως είναι η αποκατάσταση φθορών σε βαφές και επιχρίσματα, η αντικατάσταση επενδύσεων δαπέδων και τοίχων, η επιδιόρθωση μονώσεων, η επισκευή ηλεκτρολογικών στοιχείων, και εργασίες αποκατάστασης και επισκευής μεμονωμένων στοιχείων των κτιρίων όπως κουφώματα, υδραυλικά, κλπ., αλλά και επεμβάσεων στους εξωτερικούς χώρους των κτιρίων των σχολικών μονάδων, όπως συντήρηση και αντικατάσταση πάγκων, κάδων απορριμμάτων επενδύσεων στοιχείων εξωτερικών χώρων, κλπ.

Οι εργασίες στο Γυμνάσιο Σαπών

Στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Σαπών θα γίνει μεταξύ άλλων αποκατάσταση φθορών λόγω υγρασίας του ανατολικού και του βόρειου τοίχου, εσωτερικά της αίθουσας, του Εργαστηρίου Φυσικής, χρωματισμός εσωτερικών τοίχων διαδρόμων ισογείου και ορόφου, επισκευή και τοποθέτηση κλειδαριών και πόμολων 10 εσωτερικών πορτών αιθουσών, αποξήλωση ξύλινων κατεστραμμένων πορτών και κασωμάτων στις τουαλέτες και τοποθέτηση νέων (αλουμινίου) με τα κασώματά τους.

Επίσης θα γίνει καθαρισμός και συντήρηση περιμετρικών υδρορροών ομβρίων υδάτων, αλλά και επισκευή επιχρισμάτων, υδρορροών, στεγάνωση και βαφή τοιχοποιίας.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί επισκευή 7 υπαρχόντων και τοποθέτηση 6 νέων πάγκων αυλής στον προαύλιο χώρο, 4 κάδων απορριμμάτων αυλής στον προαύλιο χώρο, αλλά και επισκευή της κατασκευής, αποκατάσταση της αποχέτευσης ύδατος και τοποθέτηση 8 νέων βρυσών στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου.

Οι εργασίες στο Λύκειο Σαπών

Στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Σαπών, θα σφραγιστεί ρωγμή στον διάδρομο του ορόφου θα γίνει επισκευή επιχρισμάτων και βαφών εξωτερικών τοίχων, περιμετρικά του σχολείου, της μόνωσης ταράτσας του βόρειου τμήματος όπου δημιουργούνται διαρροές νερού, ενώ θα δημιουργηθεί αντικεραυνική προστασία κτιρίου με αντικεραυνικό κλωβό.

Παράλληλα θα γίνει αντικατάσταση 30 σπασμένων θρανίων και 60 καρεκλών, 14 υδρορροών, και σωμάτων καλοριφέρ διαφόρων διαστάσεων, μαζί με επισκευή και αντικατάσταση επιδαπέδιων μεταλλικών επιφανειών, της στέγης λεβητοστασίου, αλλά και επισκευή επιχρισμάτων και χρωματισμός όπου χρειάζεται.

Οι εργασίες στο Δημοτικό Σαπών

Στο Δημοτικό Σχολείο Σαπών θα πραγματοποιηθούν βαφές εσωτερικών επιφανειών του συνόλου του κτιρίου, επισκευή 3 υπαρχόντων και τοποθέτηση 7 νέων πάγκων αυλής και 6 νέων κάδων απορριμμάτων αυλής στον προαύλιο χώρο, καθώς και στεγανώσεις και σφραγίσεις σε διάφορα σημεία του κτιρίου, καθώς και στο σύνολο της πλάκας οροφής.

Το σχολείο θα αποκτήσει αντικεραυνική προστασία, ενώ ο φωτισμός της αυλής θα επισκευαστεί και θα αντικατασταθεί με νέο τύπου LED.

Πέρα των διαφόρων άλλων επισκευών που θα γίνουν, θα μετατοπιστεί το τοιχίο εισόδου προς διαπλάτυνση αυτής με σκοπό την απρόσκοπτη πρόσβαση οχήματος έκτακτης ανάγκης εντός του αύλειου χώρου.(πυροσβεστικό όχημα ή ασθενοφόρο), θα γίνει επισκευή ηλεκτρικού κουδουνιού εξώθυρας αυλής και τοποθέτηση συστήματος CCTV εντός του γραφείου του διευθυντή.

Οι εργασίες στο 1ο Νηπιαγωγείο

Στο 1ο Νηπιαγωγείο Σαπών θα γίνει τοποθέτηση 4 κασωμάτων των πορτών στο παιδικό WC, 2 προστατευτικών καπακίων εσωτερικών λαμπτήρων, αντικατάσταση υαλοπίνακα για αποφυγή ατυχημάτων στην νότια πλευρά και επισκευή επιχρισμάτων και βαφή στην βόρεια εξωτερική πλευρά του νηπιαγωγείου.

Οι εργασίες στο 2ο Νηπιαγωγείο Σαπών

Στο 2o Νηπιαγωγείο Σαπών θα πραγματοποιηθεί επισκευή επιχρισμάτων και βαφή τοπικά στην οροφή, του τοίχου στο γραφείο της διευθύντριας και στην οροφή των τουαλετών των παιδιών, λόγω υγρασίας, επισκευή κεραμοσκεπής τοπικά στην οροφή, αντικατάσταση των σωμάτων θέρμανσης με κατάλληλου τύπου στις αίθουσες του νηπιαγωγείου (11 τεμ. , διαφόρων διαστάσεων), και άλλες εργασίες, μεταξύ των οποίων τοποθέτηση ηλεκτρικού κουδουνιού εξώθυρας αυλής, με ηλεκτρικό κυπρί και τοποθέτηση συστήματος CCTV εντός του γραφείου του διευθυντή.

Οι εργασίες στο Νηπιαγωγείο Αμφίων

Τέλος στο Νηπιαγωγείο Αμφίων θα πραγματοποιηθεί επισκευή εξωτερικών επιχρισμάτων, Υγρομόνωση στέγης, τοποθέτηση 4 υδρορροών, επισκευή υπαρχόντων και τοποθέτηση 3 πάγκων αυλής, ενώ θα απομακρυνθεί η σιδερένια κατασκευή (κούνια), λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.