Επισκευες στις καλυβες του παραδοσιακου οικισμου Γλυκονεριου θα κανουν οι Σαρακατσανοι

Εσπερινός για την εορτή του Γεννεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου… μετά βροχής

Τον καθιερωμένο Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας για την εορτή του Γεννεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουνίου ο Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων, στο ομώνυμο παρεκκλήσι στο παραδοσιακό οικισμό Γλυκονερίου.

Αυτή τη φορά, πέρα από την πανδημία, τα μέλη του συλλόγου είχαν να αντιπαλέψουν και την έντονη βροχή που έπεσε κατά την διάρκεια του εσπερινού και είχε ως αποτέλεσμα να «μετακομίσουν» στα καλύβια, και να κάνουν ένα μέρος της λειτουργίας εκεί.

Ευτυχώς ο καιρός καθάρισε αρκετά ώστε να γίνει η περιφορά της ιεράς εικόνας, και να ολοκληρωθεί ο Εσπερινός στο παρεκκλήσι, με τους παρευρισκόμενους να εύχονται πως του χρόνου θα μπορέσουν, μαζί με τον εσπερινό, να κάνουν και το έθιμο του κλήδονα, που είναι συνδυασμένο με την Σαρακατσάνικη παράδοση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παραδοσιακοί οικίσκοι θέλουν τακτική συντήρηση, με την τελευταία να έχει γίνει το 2017. Για αυτό και φέτος τον Οκτώβριο ο Σύλλογος σκοπεύει να προχωρήσει σε επισκευές, με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γεώργιο Νάκο να τονίζει πως με τη χορηγία μελών του συλλόγου, θα αγοραστούν υλικά, τα οποία είναι όλα φυσικά, για την αποκατάσταση των καλυβιών και τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του οικισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.