Επισκεπτες απο ολη τη βορεια Ελλαδα προσελκυσε η ημερα Καστανου στο Καστανοδασος Παλαιοχωριου Καβαλας

Επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα προσέλκυσε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου το Καστανόδασος Παλαιοχωρίου του Δήμου Παγγαίου για την καθιερωμένη πλέον ημέρα Κάστανου που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχωρίου.
 
Μέσα στο υπέροχο δάσος με τις καστανιές, το κοινό είχε την ευκαιρία να φάει ζεστά κάστανα, να πιεί κρασί αλλά και να απολαύσει τα διάφορα χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων από τη Θράκη και τη Μακεδονία, που «έντυσαν» με παραδοσιακό τρόπο τη γιορτή.
 
Ο χώρος της εκδήλωσης, αλλά και το γύρω δάσος, είχε γεμίσει από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν την υπέροχη ημέρα για να βγουν, να περπατήσουν, αλλά και να μαζέψουν τα άφθονα κάστανα που βρίσκονταν πεσμένα στο δάσος και προκαλούσαν τους λάτρεις του καρπού και όχι μόνο να τα πάρουν μαζί τους και να τα απολαύσουν, βραστά είτε ψητά.
 
Παράλληλα στην είσοδο του χώρου οι πιο «τεμπέληδες» μπορούσαν να αγοράσουν το τοπικό προϊόν, ενώ τόσο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου όσο και το Νηπιαγωγείο του οικισμού διέθεταν χειροποίητα προϊόντα στους επισκέπτες.
 
Διοργανωτές και συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, σε μια εκδήλωση που δείχνει πως όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος.

Στη γιορτή, αξίζει να σημειωθεί, συμμετείχαν χορευτικά τμήματα από τους εξής Πολιτιστικούς Συλλόγους από όλη την Βόρειο Ελλάδα: Λαογραφικό Εργαστήριο Φ.Ε.Ξ. Νομού Ξάνθης, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αδένδρου «Η Πρόοδος», Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων και Φίλων «ΛΑΪΛΙΑΣ» Νομού Σερρών, Χορευτικός Όμιλος Δυτικής Θεσσαλονίκης «Το Σεργιάνι», Ένωση Χορευτών Νομού Δράμας «Ο Πυρρίχιος», Σύλλογος Μικρασιατών Νομού Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», Κρητική Αδελφότητα Καβάλας, Ένωση Θεσσαλών Νομού Καβάλας, Ιχνηλάτες Καβάλας και Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.