Επισκεψη του αν. υπουργου Εθνικης Αμυνας στο Δ΄ Σωμα Στρατου

«Είναι αδιαπραγμάτευτα για εμάς τα εθνικά δίκαια, η εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, την έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη και στρατιωτικές Μονάδες της Θράκης.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη διάρκεια της ενημέρωσης που του έγινε στο Δ’ ΣΣ είχε συνομιλία και απηύθυνε χαιρετισμό στο προσωπικό Επιτηρητικού Φυλακίου της  Ε/Τ μεθορίου μέσω VTC-HARP.
 

Επίσης, του έγινε περιήγηση στους χώρους κατασκευής 8 νέων διαμερισμάτων ΣΟΑ, στο παλαιό Διοικητήριο του 25 ΛΔΒ και της ΙΣ/ΧΧV ΤΘΤ και στο υπό κατασκευή πάρκο αναψυχής στον προαύλιο χώρο των νέων ΣΟΑ. Επισκέφθηκε το Βρεφονηπιακό Σταθμό, καθώς και το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης. Στη συνέχεια μετέβη στην έδρα της XXV ΤΘΤ και ακολούθως παρακολούθησε επίδειξη  αρμάτων μάχης με πραγματικά πυρά.
 
Απευθυνόμενος στο προσωπικό του Δ’ Σώματος Στρατού και αναφερόμενος στο ρόλο και την αποστολή του Σχηματισμού επισήμανε πως «Είστε η αιχμή του δόρατος για την άμυνα της πατρίδας, καλύπτοντας την ακριτική περιοχή της Θράκης.

H Θράκη είναι μία περιοχή που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και που έχει σημαντικές δυνατότητες να αναβαθμιστεί σε έναν κόμβο διαμετακομιστικό, εμπορικό και ενεργειακό, με αναφορά και εμβέλεια στην ευρύτερη βαλκανική περιοχή και στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Ν’ αποτελέσει το πεδίο σύνδεσης και μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολή προς τη Δύση, αλλά και μεταφορών από τη Μεσόγειο προς την Μαύρη θάλασσα».
 

Ο αν. υπουργός έκαναν αναφορά και στο κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας πως «Το αναγνωρίζει και η ίδια η ελληνική κοινωνία, διότι η προσφορά σας δεν έγκειται μονάχα στην εκπλήρωση της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά και στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη, καθώς βρίσκεστε δίπλα του όποτε αυτό χρειαστεί.
 
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις» συμπλήρωσε «παράλληλα με την κύρια αποστολή τους αποτελούν βασική πηγή παροχής κοινωνικού έργου. Βρίσκονται δίπλα στον Έλληνα πολίτη και με πλήθος δράσεων συμβάλουν στην έρευνα και διάσωση, στις αεροδιακομιδές, στην πρόληψη και καταστολή δασικών πυρκαγιών, στην υγειονομική υποστήριξη κατοίκων σε ακριτικές περιοχές, στην εθελοντική αιμοδοσία, στην αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές, στην κατασκευή μικρών τεχνικών έργων και στην κάθε μορφής αρωγή σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη».
 
Αναφερόμενος τέλος ο κ. Ρήγας στις απειλές τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τη γενικότερη συμβολή τους στην ανόρθωση της χώρας, υπογράμμισε ότι «από εδώ δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι είναι αδιαπραγμάτευτα για εμάς τα εθνικά δίκαια, η εφαρμογή των διεθνών συνθηκών, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου.
 
Όσοι επιβουλεύονται τα δίκαια της πατρίδας να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι της αυτοθυσίας των προγόνων μας αλλά και του χρέους μας απέναντι στο έθνος. 
 

Η ετοιμότητα, το υψηλό παρά τις οικονομικές δυσκολίες φρόνημα και η ενίσχυση του αποτρεπτικού ρόλου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο που βίωσε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσαν έναν όχι προβεβλημένο ίσως αλλά σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.
 
Σε μια εποχή που η οικονομική ελευθερία και ανεξαρτησία μας δοκιμάστηκαν σκληρά, το σύνολο του προσωπικού των ΕΔ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ακόμη ψηλότερα, μη επιτρέποντας σε κανένα ξένο παράγοντα να διανοηθεί έστω να επιβουλευτεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.