Επισκεψη Σοφολογιωτατου Μουφτη Διδυμοτειχου στην πολη Mashhad του Ιραν

Με αφορμή τη συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ανακήρυξη της ως πολιτιστική πρωτεύουσα του ισλαμικού κόσμου για το 2017

Ο Σοφολογιώτατος Τοποτηρητής Μουφτής Διδυμοτείχου Χαμζά Οσμάν το διήμερο 23 με 25 Ιανουαρίου επισκέφθηκε, την ιερή πόλη Mashhad , προσκεκλημένος της κυβέρνησης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της ανακήρυξής της ως πολιτιστικής πρωτεύουσας του ισλαμικού κόσμου για το έτος 2017.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με Σοφολογιωτάτους Μουφτήδες αλλά και άλλους θρησκευτικούς ηγέτες πολλών μουσουλμανικών κοινοτήτων από διάφορες χώρες, με τους οποίους είχε εποικοδομητικές συζητήσεις, ενώ άδραξε την ευκαιρία να προσκαλέσεις τους ομολόγους τους να επισκεφθούν την Ελλάδα, αποδεχόμενος αντίστοιχες προσκλήσεις για να επισκεφθεί τις δικές τους χώρες.
 

Μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τα μέλη Ένωσης  Θεολόγων Τυνησίας και Αλγερίας τους κ.κ. Μαχμούντ Ομάρ και Μπαδρί Μαντανί, τον Μουφτή Σερβίας Sead Nasufovic και τα μέλη του Κοινοβουλίου Enis Imamovic και Mehmed Mujdragic, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Cape Town Νοτίου Αφρικής Abdulkader Tayob, τον Πρόεδρο Ένωσης Θεολόγων του Ομάν κ. Μουχάμμεντ Αλ- Λαβάτι, τον Καθηγητή Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Σόφιας-Βουλγαρίας Tzvetan Theophanov, τον Σεΐχη των Σουφίδων Αλβανίας Shehu και Θεολόγους Zamir και Aliimran Seyyid,  τους Καθηγητές Ισλαμικού Πανεπιστημίου Ρωσίας τους Oymahmad και Muhammed Malikov, τον πρώην Υπουργό Τυνησίας Khaled Chouket, τον Πρόεδρο της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ιταλίας Yahya Sergio Pallavicini, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πρετόρια Νοτίου Αφρικής τον κ. Maniraj Sukdaven κ.α. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.