Επισκεψη Ρουμανων δημοσιογραφων στον Δημο Κομοτηνης

Με εστίαση στον θρησκευτικό τουρισμού

Την Κυριακή 30 Απριλίου ο Δήμος Κομοτηνής είχε τη χαρά να υποδεχτεί δημοσιογράφους του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού της Ρουμανίας TVR, στo πλαίσιo ταξιδιού γνωριμίας που οργάνωσε η Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Ρουμανίας σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Η επίσκεψή τους έγινε σε συνέχεια των επαφών που είχε η αντιπροσωπεία του Δήμου Κομοτηνής κατά την επίσκεψή της στην Τουριστική Έκθεση της Ρουμανίας τον περασμένο χρόνο. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής, Πέτρος Ζωγράφου, υποδέχτηκε εκ μέρους της Δημοτικής αρχής τον δημοσιογράφο Titi Dinca της ταξιδιωτικής εκπομπής “Cap Compas” του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου TVR Ρουμανίας, που έχει τηλεοπτικό κοινό περίπου 200.000 τηλεθεατές και την Estela Dinca, δημοσιογράφο της εκπομπής “Cap Compas” και παραγωγό  της εκπομπής “Universul Credintei”. H συγκεκριμένη εκπομπή εστιάζει σε θρησκευτικές παραδόσεις και θρησκευτικά μνημεία και προβάλλεται επίσης στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVR της Ρουμανίας (TVR1).

Έγινε περίπατος στην πολιτιστική και τουριστική διαδρομή της πόλης μας. Η αντιπροσωπία των δημοσιογράφων επισκέφτηκαν τον οικισμό της Πανδρόσου, όπου η πρόεδρος της κοινότητας, Ρούλα Κοντοπούλου τους ξενάγησε και τους έδωσε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την Πάνδροσο και τη γύρω περιοχή. Επίσης, επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Εσοδίων της Θεοτόκου, την Ι.Μ. Οσίου Μαξίμου του Καυσοκαλύβη και την Ι. Μ. Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, με την αμέριστη υποστήριξη και συνδρομή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμονα.

Συνεχίσανε την περιήγησή τους στη λίμνη Βιστωνίδα, στον οικισμό του Φαναρίου και στις παραλίες Φαναρίου, Αρωγής και Μέσης, όπου ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φαναρίου, Πέτρος Καραβέτης, τους ξενάγησε στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στη λίμνη Βιστωνίδα και σε όλο το παραλιακό μέτωπο Φαναρίου. Τέλος, γευτήκανε τοπικά εδέσματα και περιπλανηθήκανε στη νυχτερινή ζωή της πόλης.  

Η Δημοτική αρχή, έχοντας την ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης του προγράμματος ξενάγησης, επιχείρησε να προσφέρει μια ολοκληρωμένη τουριστική εικόνα της περιοχής, που μπορεί να την αναδείξει ως τουριστικό προορισμό στο κοινό της Ρουμανίας, παρέχοντας πλούσιο υλικό για προβολή στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυοTVR. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.