Επισημα Διδακτορας του Τμηματος Ιστοριας Εθνολογιας ο Μητροπολιτης Μαρωνειας και Κομοτηνης Παντελεημων

Έγινε χθες η καθομολόγησή του

Η καθομολόγηση του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα ως διδάκτορα του τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών έγινε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος.
 
Ο Μητροπολίτης εντάχθηκε στην οικογένεια των διδακτόρων του Τμήματος με την διατριβή του «Η έντονη θρησκευτικότητα των κατοίκων των Αβδήρων»,  μέσα από την οποία εργάστηκε για τη μεταγραφή του Ανέκδοτου Κώδικα της Δημογεροντίας Αβδήρων, πραγματοποιώντας και επιτόπια έρευνα και συνομιλίες με τους κατοίκους-πληροφορητές του.
 

Την καθομολόγηση έκανε ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Καθηγητής κ. Μανόλης Βαρβούνης, ενώ το παρών έδωσαν τόσο μέλη του Τμήματος και της εφταμελούς εξεταστικής επιτροπής που ενέκρινε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή, αλλά και ο Αναπληρωτής Πρύτανη κ. Φώτης Μάρης, η κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών κ. Ζωή Γαβριηλίδου, η πρόεδρος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών κ. Μαρία Δημάση και ο πρώην Κοσμήτορας της Σχολής κ. Κωνσταντίνος Χατζόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.