Επιμορφωτικο Σεμιναριο για τους κληρικους της ΙΜΜΚ

Θέμα του «Η επίδραση και οι επιπτώσεις της τεχνολογίας στον σύγχρονο άνθρωπο»

Με την τέλεση του Αγιασμού ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, 27ης Απριλίου ε.ε., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής, το 8ο κατά σειρά επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα: «Η επίδραση και οι επιπτώσεις της Τεχνολογίας στον σύγχρονο άνθρωπο», που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολή Μαρωνείας και Κομοτηνής, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», στο οποίο θα διδάξουν Καθηγητές Πανεπιστημίου και Θεολόγοι.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας καλωσόρισε τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη, αναπληρωτή διευθυντή του Ι.Π.Ε, τόνισε την σπουδαιότητα των σεμιναρίων για την επιμόρφωση των Κληρικών της Μητροπόλεως και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε. 

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς μέσω της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των θεμάτων της ενοριακής ζωής.

Ευχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος για την άριστη συνεργασία και τη βοήθεια στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου και μίλησε για το αντικείμενο του εν λόγω προγράμματος. Κατόπιν εδόθησαν από τον Σεβασμιώτατο και τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη, Διευθυντή του Ι.Π.Ε. οι βεβαιώσεις πιστοποίησης προς τους συμμετέχοντες σε προηγούμενο πιστοποιημένο επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και Εκκλησία».

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων, θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός του προγράμματος και η προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.