Επιμορφωση για τον εκφοβισμο στον φυσικο και διαδικτυακο χωρο στο Δημοτικο Σχολειο Κοσμιου

Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εισήγηση της κ. Κόφα

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου  πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα «Εκφοβισμός στον φυσικό και διαδικτυακό χώρο».

Η κ. Κόφα ήταν η εισηγήτρια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης.  Την επιμόρφωση παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές του Σχολείου.

Όπως εξήγησε η διευθύντρια του σχολείου κ. Ανδρονίκη Παντελίδου, «το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού συντονίζει και υλοποιεί δράσεις και παρεμβάσεις στο πλαίσιο αγωγής υγείας σε σχολικές μονάδες σε εθνικό επίπεδο με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας.

Μία από τις θεματικές ενότητες είναι «Εκφοβισμός στον φυσικό και διαδικτυακό χώρο». Κύριος σκοπός είναι η ανωτέρω δράση και παρέμβαση να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τον μαθητικό πληθυσμό, να ενισχύσει την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για την υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών μέσω βασικών αρχών πρωτογενούς πρόληψης και θετικών στάσεων (χωρίς σύνδεση με νοσήματα και συμπτώματα ή με καταστάσεις νοσηρότητας)».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.