Επιμνημοσυνη δεηση υπερ αναπαυσεως του μακαριστου Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης κυρου Δαμασκηνου

Από το Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, τέσσερα χρόνια μετά την αποδημία του

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρού Δαμασκηνού, τέσσερα έτη μετά την εκδημία του πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 6 Νοεμβρίου στον Καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, στο προαύλιο του οποίου βρίσκεται ο τάφος του μακαριστού Μητροπολίτη.
 
Της δέησης προηγήθηκε συλλειτουργό, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων κ. Ιακώβου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.
 
Μετά την δέηση ο Μητροπολίτης Παντελεήμων αναφέρθηκε στο έργο του μακαριστού Δαμασκηνού και την παρακαταθήκη που άφησε, ώστε όλοι οι άρχοντες του τόπου να εργάζονται για το καλό του λαού της περιοχής, χριστιανών και μουσουλμάνων,  και έτσι να δείχνουν ότι αυτό που μπορούν να κάνουν οι Έλληνες, εξαιτίας του ευγενικού τους χαρακτήρα, αποτελεί ένα μοντέλο συμβίωσης στο οποίο μπορούν να έρθουν και να μαθητεύσουν όλοι οι άνθρωποι από όλη την υφήλιο.
.
 
Στη συνέχεια προσφώνησε τον προεξάρχοντα Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβο παρακαλώντας τον να μνημονεύει τον κλήρο και το λαό της Μητρόπολης μας ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό για τον κόπο, αλλά και τις θυσίες του κατά το διάστημα της τοποτηρητείας στην Ιερά Μητρόπολή μας.
 
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμων για την αγάπη και την φροντίδα προς το πρόσωπό του, αλλά και τα μέλη της συνοδείας του, τους Άρχοντας Οφφικιάλους της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, μετέφερε δε προς όλους τους παρευρισκόμενους στο ναό τις πατριαρχικές ευχές και ευλογίες της Σεπτής της Ορθοδοξίας Κορυφής του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και ευχήθηκε «καλλίκαρπον συνέχισιν ευκάρπου Ποιμαντορίας» προς τον κλήρο, ενώ προς τους άρχοντες και τον πιστό λαό υγεία και δύναμη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.