Επιμνημοσυνη  δεηση προς αναπαυση των ψυχων των πεσοντων για την Κυπρο

Με αφορμή της 63ης επετείου Ανακήρυξης της Κυπριακής Ανεξαρτησίας

Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα Κυριακή, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής, στον Ι.Κ.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η επιμνημόσυνη  δέηση προς ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων για την νήσον Κύπρον, επ’αφορμή της 63ης επετείου Ανακήρυξης της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, με πρωτοβουλία της ΦΕΚΚΟΜ.

«Αποτίουμε σήμερα την δέουσα τιμή και εκφράζουμε τον απεριόριστο σεβασμό σε όλους όσοι αγωνιζόμενοι για απαλλαγή από την αποικιοκρατία, την προστασία της δημοκρατικής νομιμότητας και στη συνέχεια την προστασία της από τους εισβολής, προσέφεραν στην Πατρίδα την ίδια τη ζωή τους»

«Σήμερα την ημέρα εορτασμού της ανακήρυξης της 63ων ετών πλέον Κυπριακής Ανεξαρτησίας, ατενίζουμε ακόμα μισό σχεδόν αιώνα τώρα τον Πενταδάκτυλο μαυροφορεμένο να καρτερεί. Αγγίζουμε ακόμα το θαλασσινό νερό προσευχόμενοί να νιώσουμε την αύρα της θάλασσας από το κατεχόμενο μοναστήρι τ’ Αποστόλου Ανδρέα, να νιώσουμε τον κύμα που γλυκόφιλά τ’ακρογιάλι της κατεχόμενης Κερύνειας και να μυρίσουμε τον αγέρα του κατεχόμενου Καραβά που μοσχοβολά πορτοκαλιές.»

«Επιδιώκουμε μια Κύπρο ελεύθερη, ειρηνική, απαλλαγμένη από τα δεσμά της κατοχής. Χρωστάμε, όπως έγραψε ο Κωστής Παλαμάς, σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι  είναι νεκροί.» το μήνυμα της ΦΕΚΚΟΜ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.